Şeker Pancarı Üreticisi Çiftçinin Tonlarca Pancarı Tarlada Kaldı!

Yozgat Yerköy'de şeker pancarı üretici olan Ali İhsan Yılmaz isyan etti. Ali İhsan Yılmaz, 350 dekarlık alanda 800 ton şeker pancarının şiddetli yağmurdan dolayı tarlada kaldığını söyledi.

Ali İhsan Yılmaz, nisan ayında tarlasına ektiği şeker pancarının hasadını kasım ayında yapmayı planlıyordu. Ancak Yılmaz, şiddetli yağmurda dolayı hasat yapamadı. Durumu Çorum Şeker Fabrikası yetkililerine bildirdiğini; ancak sonuç alamadığını belirten Yılmaz, ürünün tarlada kaldığını söylerek isyan etti.

Fabrika mühendislerinin tarlaya gelerek, inceleme yaptığını ve "Mühendisler, 'Söküme elverişli değil' diye rapor tutulaar diyen çiftçi, 'Tarla çamur' diye değil de 'Pancar kökleri havuç kadar' diye bildirmişler dedi. Bizim bundan da haberimiz yok. Halbuki benim tarlamdaki verim çok iyi ve kalitelidir. 7 Aralık'ta şeker fabrikasının alımları 1 hafta sonra kapatacağını duyurup, pancar sökümünü yapmamızı istediler. Bu sırada da tekrar yağmurlar başladı ve sökümü yapamadık. Bugüne kadar ben 240 bin lira masraf yaptım. Benim bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Pancarımı söküp, fabrikaya teslim etmek istiyorum " diye konuştu.

Tarlasında yaklaşık 800 ton şeker pancarı bulunduğunu söyleyen Ali İhsan Yılmaz, "40- 50 bin lira para kazanmayı planlarken, 240 bin lira zarar ettim. Bugüne kadar hiç böyle bir sorun yaşamamıştım" dedi.

Yorumlar