Şarık Tara son yolculuğuna uğurlandı

Enka İnşaat ve Sanayi AŞ kurucusu ve Onursal Başkanı Şarık Tara, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine siyasilerin yanı sıra spor dünyasına ait sayısız isim de katıldı.

ENKA Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı Şarık Tara, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor. ENKA Holding'in kurucusu Şarık Tara için ilk tören holding binası önünde düzenlendi. 

Ekonomiden sanayiye, eğitimden sanat ve spor dünyasına sayısız alanda iz bırakan Tara için ilk tören, saat 10.00'da ENKA Holding'in Beşiktaş'taki merkezinde düzenlendi. Törene başta Tara ailesi olmak üzere, yakınları, holding çalışanları, ENKA Okulları öğrencileri ve ENKA sporcularıyla sevenleri katıldı.  Holding binasına büyük bir Türk bayrağıyla Şarık Tara'nın fotoğrafı asıldı. Şarık Tara'nın Türk bayrağına sarılı tabutunu holding çalışanları omuzlarında taşıdı. Törende taziyeleri başta oğlu, ENKA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara olmak üzere diğer aile üyeleri kabul etti. Saygı duruşunun ardından Tara için helallik alındı ve daha sonra dua edildi.  

"BİR ÇINAR DEVRİLDİ"

Ünlü iş adamı için Bebek Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenleniyor. Cenaze törenine Tara'nın ailesi, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, iş dünyasının önemli isimleri katıldı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz, "Bir çınar devrildi. Türk ekonomisinin, hatta Türk dış politikasının çok önemli bir ismini kaybettik. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Tara ailesi cenaze namazı öncesinde taziyeleri kabul etti.

Cenazeye katılanlar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bulunuyor.

Yorumlar