HAKİM ANLAŞMAYI GEÇERSİZ SAYDI
Söz konusu anlaşma, Giuffre ile 2019 yılında cezaevinde ölen cinsel suç hükümlüsü Jeffrey Epstein arasında 2009 yılında yapılmıştı. Buna göre Virginia Giuffre, 500 bin dolar karşılığında 'muhtemel sanık' olabilecek ve Epstein ile bağlantılandırılabilecek hiç kimseye dava açmayacağını taahhüt ediyordu.
Bu anlaşmanın Prens Andrew'a muafiyet sağlayıp sağlamadığını değerlendiren hakim Lewis A. Kaplan, anlaşmanın 'muğlak' olduğunu gerekçe göstererek davanın görülmesi kararını verdi.
New York kenti hakimi Lewis A. Kaplan, 46 sayfalık kararında, 2009 tarihli anlaşmayı eleştirdi. Kaplan, bu denli bağlayıcı olması beklenen bir anlaşma için 'çok fazla yoruma açık bölüm' bulunduğuna hükmetti. Hakim yazılı kararında, "2009 anlaşması, anlatmak istediği ne idiyse, yazım problemleri ve muğlaklık içeriyor" değerlendirmesini yaptı.
FOTOĞRAFLAR YALANLADI
Prens Andrew'un bu yeni aşamada 'uzlaşma' yoluna gidip gitmeyeceği tartışılıyor. Virginia Giuffre 17 yaşındayken, Kraliçe'nin oğlunun kendisine Londra, New York ve Virgin adalarında cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek dava açmıştı.