Şarj olurken patlayan Galaxy S7 Edge ile Samsung kan kaybediyor

Daha önce Note serisi ile başı derde giren Samsung bu kez Galaxy S7 Edge patlaması ile sarsıldı. Şarj olurken patlayan S7 Edge kullanıcıların güvenini sarsarak şirketin kan kaybetmesine neden oluyor.

Teknolojinin öncü isimlerinden Samsung'un başı patlayan telefonları ile derde girmeye devam ediyor. Note 7'nin ardından bu kez Samsung Galaxy S7 Edge modelinin patlaması kullanıcıların güvenini de sarsıyor. Geçtiğimiz aylarda Note7 modelinin patlamasıyla adından sıkça söz ettiren şirket bu telefonlarını kullanıcılardan geri istedi. Bazı kullanıcılar telefonlarını S7 ile değiştirirken bazıları da para iadesi aldı. Fakat şirketin makus talihi bu akıllı telefonunda da sürüyor. Amerikalı kullanıcılardan biri değişim sürecinde aldığı Galaxy S7 Edge'nin şarj esnasında patladığını belirtti. Bunu mail aracılığı ile detaylı bir şekilde anlattığı belirtilen kullanıcı telefonu orijinal şarj aleti kullanarak şarj ettiğini de açıkladı. Daha önce de bir kaç kez patlama haberi ile adı duyulan Edge için şirketin bu kez nasıl bir adım atacağı ise bilinmiyor.

SAMSUNG KAN KAYBEDİYOR

Başı patlamalardan kurtulmayan şirketin Samsung Galaxy S7 Edge ile daha önce Ohio'da bir patlama yaşadığı ve bu patlamanın bir kullanıcının cebinde gerçekleştiği belirtiliyor. Patlayan telefonun ardından kullanıcı da ikinci ve üçüncü derece yanıklar olduğu şirkete dava açılmasına neden oldu. Güney Koreli Samsung'un başındaki Dong-jin Koh Note 7'den sonra basın açıklaması yaparak özür diledi. Açıklamalarında yaşatmış olduğumuz bu hayal kırıklığından ötürü değerli müşterilerimizden ve bizi seven insanlardan özür diliyorum diyen Kohm üşterilerin güvenini yeniden kazanmak için elimden gelen tüm gayreti göstereceğini de sözlerine ekledi. Note 7 patlaması dünya genelinde bir sorun haline geldi ve uçaklara da alınmamaya başladı. Samsung Galaxy S7 Edge'den önce bir Note 7 sahibinin uçakta telefonu yanmaya başladığından seferler aksamıştı. Giderek kan kaybeden Samsung'un bu patlama ile ilgili açıklaması merak ediliyor.

ÖNCÜ ŞİRKET ZOR DURUMDA

Kullanıcıların güvenini ikinci kez sarsan Samsung'un yeni çıkan modellerinde de aynı durumun yaşanmasından korkuluyor. Yapılan araştırmalara göre Note 7'den sonra birçok kullanıcı bu durumu mazur görüp Samsung kullanmaya devam etti, bazıları ise İphone kullanmaya başlayacağını belirtti. Birçok kişinin yeni gözdesi ise su geçirmez özelliği ile Google Pixel oldu. 

Yorumlar