Samsung Galaxy Note 7 ile alay eden GTA'ya hukuki işlem başlatıyor

Samsung Galaxy Note 7 ile alay eden GTA için hukuki işlem başlatmaya hazırlanıyor. Oyunda bomba olarak kullanılan Note 7 sosyal medyada geniş yer edindi.

Samsung'un adeta yılan hikayesine dönen Note 7 sorusunu bu kez farklı bir şekilde gündemde yer aldı. En popüler oyunlardan biri olan GTA'ya malzeme olan Samsung Galaxy Note 7 bu konunun artık tamamen kapanması için hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyor. Isınarak patlamasıyla büyük tepki toplayan ve daha sonra piyasadan toplanılan Note 7 için geçtiğimiz günlerde de uçaklara alınmaması ile ilgili açıklama yapıldı. Kanada, Amerika ve THY'nin uçuşlarında yasakladığı telefon için Samsung iade ve değişim kampanyası da başlattı.

GTA V DAVALIK OLUYOR

Büyük umutlarla piyasaya sürülen ve yoğun ilgi gören Note 7 daha sonra tam anlamıyla Samsung için kabus olmaya başladı. Üretimi durdurulan ve birçok kullanıcıdan patlama şikayetleri alan telefon uçuşlarda da tehlike oluşturdu. Bu telefonun yarattığı imajdan ve sorunlardan kurtulmaya çabalayan şirketin karşısına bu kez de mizah konusu olması çıktı. Birçok yazı, fotoğraf ve capslerde alay konusu olan Note 7 bu kez de GTA oyunu ile uğraşıyor. Dünyaca ünlü oyunlardan biri olan GTA V'de yer alan Samsung bu durumdan hiç de hoşnut olmadı. Sebebi ise Galaxy Note 7'nin oyunda bomba olarak kullanılmasıydı. GTA oyuncularının gözünden kaçmayan bu ayrıntı için binlerce kişi video çekti. Youtube'da milyonlarca kez izlenen bu videolar olay yarattı. Note 7 kabusu peşini bırakmayan Samsung yeni olaylarla da karşı karşıya kaldı.

SAMSUNG KALDIRILMASINI İSTİYOR

Samsung bu olaylar karşısında daha fazla dayanamayarak dünyanın en popüler oyunlarından biri olan GTA'da bomba olarak kullanılan bu kısmın kaldırılması için dava açmaya hazırlanıyor. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından oluşturulmuş dijital telif hakkı (DMCA) konusunda kendi fikrine taciz olarak gördüğü bu videoları ve oyun bölümünün kaldırılmasını isteyen Samsung mahkemeye başvurdu. Başvurma nedenleri arasında dijital telif haklarının çiğnenmesi ve kışkırtıcı olması da yer alıyor. Videolarla birlikte ekran görüntülerinin de silinmesini isteyen Samsung'u Note 7'nin ardından zorlu bir süreç daha bekliyor. Mahkeme Samsung'un açısından sonuçlanır ise oyunun yapımcılarını zorlu bir süreç beklediği de idda ediliyor. 

Yorumlar