Samsung Note 7 model telefon üretimi durduruldu! Kullanıcılar şaşkınlık içinde...

Samsung Note 7 model telefonlarının aşırı ısınma ve patlama ihtimalinin kuvvetlendiği ve dünya da bir çok yerde bu ve benzeri olayların nüksetmesi akabinde toplama ve üretimini durdurma kararının alındığını açıkladı.

Güney Kore'de hayatımıza giren Samsung, aşırı ısındığı ve patlama ihtimalinin yüksek olduğu ve üretim tarihi bile belli olan Galaxy Note 7'nin üretimini durdurduğunu açıkladı. Samsung'un en son üretimi olan Note 7'de hata olarak gösterilen pillerin aşırı ısınması, patlama ihtimali olabilir gerekçesi ile değiştirilmiş, yeni alınan modellerde de patlama meydana geldiği için, üretiminin durdurulduğu açıklandı. Samsung tarafından yapılan açıklamada, orjinal ya da değiştirilmiş Note 7 telefona sahip olan kullanıcıların akıllı telefonları kapatmaları ve kullanmamaları için uyardı. Note 7'ye sahip olan kullanıcılar, yasal haklarını kullanarak telefonu muadilleri ile değiştirebilecek ya da para iadesi talep edebilecekler.

GALAXY NOTE 7 ÜRETİMİ DURDURULDU

 Reuters'in iddia ettiği habere göre; Samsung, Note 7 üretimini durdurma kararını  Çin ve ABD yetkilileri ile birlikte alındığını açıklamış. Hatalı üretime dahil olan bu modelin değiştirilme kararı sonrasında değişime giren telefonlarda da patlama ve yanma meydana geldiği için yangın riskine ve güvenliği önleme konusunda öncü adım olarak üretimde son noktaya gelindiğini kamuoyuna beyan etmiştir. 

 

İLK ABD VE AVUSTURYA'DA TOPLATILMIŞ

ABD ve Avusturya bu açıklama sonrasında Note 7'lerin toplatılmasına karar verdi. Öyle ki Galaksi Note 7 telefonunu uçakta kullanan bir bireyin, telefondan dumanlar çıkması sonrasında uçaktan tahliye edildiği de ortaya atılan iddialar arasında. Yapılan açıklam ile bazı yurt dışı hava yollarının Note 7 telefonlarını uçağa kabul etmediği de bir gerçek.  ABD'nin en ünlü telefon operatörü AT&T, geçtiğimiz günlerde artık değişimin de kabul etmediği, ülke genelinde kullanımının yasaklandığını gerekli güvenlik bildirisi gereğince açıkladı. T-Mobile ile satın alınan teefonların, T-Mobile servisince değiştirileceği de son dakika olarak açıklandı.

ŞİKAYETLER ARTIYOR

Geçtiğimiz pazar günü Minnesota’lı bir gencin elinde patlayan Note 7'ye bir çok benzeri olaylı örnek daha geldi. Son iki günde değiştirilen 2 telefonun patladığı haberlerinin yanısıra yaşlı bir adamın telefondan çıkan dumanlardan etkilendiği açıklandı

SAMSUNG UYARDI

Ellerinde Galaksi Note 7 olan kullanıcıları telefonlarını kaplatmamaları ve gerekli olmadıkça da kullanmamaları konusunda uyardı. Samsung şirketinden yapılan açıklama ile bu modele saghip kişiler telefonu herhangi biir eş değeri ile değiştirebilecekken, ödedikleri ücreti geri talep edebileceklerini de belirtti. Tüm dünya geneli oluşturulan olumsuz örnekler negatif raporlara sebep verdiği için, üretiminin durdurulması kararınını alındığı belirtildi. 

YİNE DE DÜNYA DEVİ

Telefon harici üretimi ile dünya elektronik devi olarak gösterilen Samsung, diğer retimleri ile kazancını da kat kat ekledi. Öyle ki 2016 yılının 3. çeyreğinin yüzde 6'lık bir kar ile kapattı. 

Yorumlar