Samsung Bixby kullanıcılarla duygusal bağ kuracak

Yapay zeka geliştikçe ve kullanım alanları çoğaldıkça birbirinden ilginç durumlar ortaya çıkabiliyor. Gelecekte yapabilecekleri ön görülen şeylere ait sınırlar da yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Duygusal zekaya sahip olan akıllı asistanların gelecekte var olma ihtimali de bunun için en iyi örneklerden birisi olabilir.

Yapay zeka, makine öğrenimi ve benzer tüm teknolojiler, artık iyiden iyiye tüm alanlara girmeye başladı. Bilim ve teknolojiye kattıkları dışında bireysel kullanımda da oldukça etkileyici olan bu tür gelişmeler, özellikle akıllı asistanlarla birlikte günlük hayatımızdaki yerini de aldı. Üstelik akıllı asistanlar sürekli olarak geliştiriliyor ve gelecekte varacakları noktaya dair ilginç hayaller ve hedefler var.

"KULLANICILAR İLE DUYGUSAL BAĞ KURMAYI HEDEFLİYORUZ"

Samsung'un Bixby isimli akıllı asistanı için de oldukça enteresan bir gelecek hayali söz konusu. Samsung bünyesindeki Viv Labs'ın CEO'su Dag Kittlaus, gelecekte kullanıcıları 'tanıyan' ve onlarla duygusal bağ kurabilen akıllı bir asistan geliştirmeyi istediklerini söyledi.

Yapay zeka ile ilgili en çok tartışılan konulardan birisi olan duygusal zeka ve empati yeteneği sorusu akıllarda merak uyandırıyor. Yani Bixby için kurulan bu hayal daha önceden film evrenlerinde birçok kez izleyici karşısına çıktı. Ancak konuyu film evreninden çıkartıp gerçek hayata taşıdığımızda durum ilginç ve merak uyandırıcı bir hal alabiliyor.

Yorumlar