Sahil Güvenlik Komutanlığı Subay Astsubay ve Uzman Erbaş başvuruları başladı!

Sahil Güvelik komutanlığı ‘nın 2016 yılında alımını yapacağını duyurduğu lise ve üniversite mezunu 790 subay, astsubay ve uzman çavuş personel alımı başvuruları başladı. Başvuru şartları ve formu internetten yayınlandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın geçtiğimiz günlerde 2016 yılında alımı yapacağını duyurduğu 790 Sözleşmeli Subay, Astsubay ve Uzman personel alımı başvuruları 17 Ekim (bugün) itibarı ile başladı. Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayınlanan ilan ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 50 Subay, 105 Astsubay ve 635 uzman erbaş alımı yapılacak. Lise ve meslek lisesi mezunları ile 4 yıllık lisans eğitimi alan üniversite mezunu adayların başvurabileceği personel alımı işlemlerinde, başvuru yapmak isteyen adayların başvuracakları kadro ve pozisyonlara göre, 25 - 27 yaşını bitirmemiş olmaları gerekiyor. 17 Ekim’de başlayan başvurular, 31 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’da bitecek. Başvurular internet üzerinden online olarak gerçekleşecek olup, başvuru kılavuzunda belirtilen şartları karşılayan adaylar, belirtilen süre içerisinde Sahil Güvenlik Komutanlığının internet adresi üzerinden dolduracakları başvuru  formu ile başvurularını gerçekleştirebilecekler.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) aracılığıyla yayınlanan ilanla Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın bünyesinde değerlendirilmek üzere alımını yapacağını duyurduğu 790 Sözleşmeli  Subay, Astsubay ve  Uzman Erbaş için başvurular 17 Ekim (bugün) alınmaya başlandı. 15 gün sürecek olan başvuru süresi 31 Ekim pazartesi günü saat 15.00’te sona erecek.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI BAŞVURU KILAVUZU VE FORMU İÇİN TIKLAYIN

799 SUBAY ASTSUBAY VE UZMAN ÇAVUŞ ALINACAK

Sahil Güvenlik Komutanlığına 50 subay, 105 astsubay ve 635 uzman erbaş alımı yapılacak. Alımı yapılacak olan adayların mezuniyet alanları ise makine, bilgisayar, güverte, endüstri, inşaat ve elektronik mühendisliği olarak belirtiliyor.  

BAŞVURU ŞARTLARI

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görev yapmak isteyen adaylarda aranacak şartlar şöyle;

27 yaşını bitirmemiş olmak,

Erkek adaylarda 167 cm boy alt sınırı konulurken

Kadın adayların en az 162 cm boyunda olması gerekiyor.

Mezuniyet alanları ise makine, bilgisayar, güverte, endüstri, inşaat ve elektronik mühendisliği olarak belirtiliyor.  

Sahil güvenlik hizmetleri sınıfında alınacak 105 sözleşmeli astsubay adaylarının ise, lise ve ön lisans mezunu olmanın yanında bu okulların ilgili bölümlerini bitirmiş olması gerekiyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığına alınacak 635 uzman erbaş topçu, motorcu, ikmal, elektrikçi, muhafız gibi sınıflarda istihdam edilecek.

Uzman erbaş adaylarının 25 yaşını bitirmemiş olmanın yanında askerliğini yapmış veya yapıyor olması gerekiyor.

Ayrıca askerliğini bitirenlerin terhislerinin üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş olması gerekiyor.

Yorumlar