Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden tarihî armağan!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Deniz Savaşları'nın seyrini değiştiren kahramanlarından biri olan Balıkesir Havranlı Seyit Onbaşı'yı 1923 yılında Havran’daki ziyaretini konu alan "Sağol Atam" belgesel filmine imza attı.

1915 Çanakkale Deniz Savaşı'nda 276 kiloluk top mermisini kucaklayarak cepheye taşıyan ve Çanakkale Zaferi’nin unutulmaz kahramanlarından biri olan Balıkesirli “Koca Seyit” lakaplı Onbaşı Seyit Çubuk’un hayatı "Sağol Atam" belgeseliyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından beyaz perdeye aktarılıyor.

Belgeselde Mustafa Kemal Atatürk'ü, Engin Altan Düzyatan, Seyit Onbaşı'yı ise Emre Erçil canlandırdı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan, 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Deniz Savaşı’ndan 8 yıl sonra buluştukları Terzizade Konağı'nda çekimleri gerçekleştirilen belgeselin galası 8 Kasım’da yapılacak.

“Seyit Onbaşı'nın ailesi de katılacak”

Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek filmin galasına Seyit Onbaşı'nın ailesinin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, filmin oyuncuları ve çekim ekibi de katılacak.

Tarihe iz düşen önemli belgesellerden biri olarak “Sağol Atam”la Balıkesir Belediyesi geçmişimize çok özel bir armağan sunuyor.

Yorumlar