Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, medikal sağlık turist sayısını yılda 1,5 milyona, termal sağlık turist sayısını da yılda 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Toplantı Salonu'nda "Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü"nü imzaladı.

Bakan Demircan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sağlık turizmi alanındaki potansiyelinin yurt dışında daha etkin tanıtımını sağlamaya yönelik önemli bir iş birliği protokolünü imzalamak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Protokolle sağlık turizmindeki büyük hedeflere ulaşılacağını belirten Demircan, sağlıkta dönüşüm reformlarını, sağlıkta gelişim ve kalite dönemiyle yeni bir faza taşıdıklarına işaret etti. Demircan, gerek altyapı gerekse insan kaynağı açısından dünyanın sayılı sağlık merkezlerine sahip bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti.

"Sağlık, Yeni Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olacaktır." diyen Demircan, dünyanın en modern kampüs hastanelerini hizmete açtıklarını, Yozgat, Isparta, Mersin ve Adana'da hastanelerin hizmet vermeye başladığını ifade etti.

Demircan, şehir hastanelerinin tamamı hizmet vermeye başladığında sağlık turizminin de belirlenen hedeflere ulaşacağını vurgulayarak, "Hem insanımıza dünyanın en çağdaş sağlık hizmetlerini sunmuş olacağız hem de bölgemiz ve dünya geneline sağlık hizmeti ve teknolojisi ihraç eden bir ülke konumuna erişeceğiz." diye konuştu.

"ÇOK ÖNEMLİ FIRSATLARIMIZ VE AVANTAJLARIMIZ VAR"

Türkiye'nin sağlık turizminde hızla geliştiğine dikkati çeken Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çok önemli fırsatlarımız ve avantajlarımız var. Dört mevsimi bir arada yaşadığımız cennet vatanımız, tarihi ve doğal zenginliklerimiz var. Dünyanın en misafirperver milletiyiz. Yetişmiş insan kaynağımız, kaliteli hizmet ve uygun fiyat en önemli avantajlarımızı oluşturmaktadır. 2016 yılı içinde kamu, üniversite ve özel sağlık kuruluşlarımızda 359 bin uluslararası hastaya sağlık hizmeti sunduk. 2017'nin ilk 6 ayında ise bu rakamlar 183 bin oldu. Jeotermal potansiyeli bakımından dünyada ilk 7 ülke arasındayız. 2023 hedefimiz, sağlık turizminde dünyanın ilk 2 ülkesi arasında yer almaktır.

Sağlık turizminde Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Orta Asya ve Rusya bölgesinin merkezi olacağız. Bu çerçevede medikal sağlık turist sayısını yılda 1,5 milyon, termal sağlık turist sayısını yılda 1 milyon kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Sağlık sisteminin geliştirilmesi amacıyla halihazırda 23 ülkeye sağlık alanında eğitim, tanıtım ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmetleri sunduğumuz ülke sayısını 35'e çıkaracağız."

"HEDEFLERİMİZİ KOLAYLIKLA YAKALAYACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Yapısal düzenlemelerin de hızla hayata geçirileceğini anlatan Demircan, gelecek günlerde yasa çalışmasını TBMM'ye göndereceklerini bildirdi.

Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik çalışmalarının da tamamlandığını ifade eden Demircan, yönetmelik çerçevesinde sağlık turizmi alanında hizmet vermek isteyen sağlık kuruluşlarının da yetkilendirileceğini belirtti.  

Demircan, uluslararası hastaların hizmet alma süreçlerini kolaylaştırmak adına çağrı merkezi oluşturduklarını da dile getirerek, şunları kaydetti:

"0 850 288 38 38 numaralı çağrı merkezimiz 7 gün, 24 saat esasıyla 6 dilde, İngilizce, Rusça, Fransızca, Arapça, Almanca ve Farsça hizmet vermektedir. Türk Hava Yolları ile uluslararası toplantı ve uçuşlarda dağıtılmak üzere broşür dağıtımı iş birliği yapıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da aktif destek vermesiyle sağlık turizmindeki gücümüzü katbekat artıracağız. 40'ı aşkın ülkedeki kültür ve tanıtma müşavirliklerinin sağlık turizminin tanıtımına vereceği destekle 2023 hedeflerimizi kolaylıkla yakalayacağımıza inanıyorum."

Yorumlar