KPSS-2016/6 Tercih Kılavuzu ÖSYM'nin internet sitesinden yayınlandı

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşların kadrolu pozisyonlarında çalışmak isteyenlerin tercih yapacakları KPSS-2016/6 Tercih Kılavuzu ÖSYM'in web sayfasından tarafından yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda kadrolu pozisyonlara yerleştirilmek üzere alımını yapacağı 2 bin 808 personel için tercih başvuruları başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından 13 Ekim’de yayınlanan duyuruya göre,” KPSS-2016/6: Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolu Pozisyonlarına Yerleştirme İçin Tercih Alınması, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının bazı kadrolarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca Merkezimizce yerleştirme yapılacaktır.”  Tercihlerin alınmasına başlandı.  Bakanlığa bağlı kuruluşlarda görev almak isteyen adaylar tercihlerini 13-19 Ekim 2016 tarihleri arasında internetten yapacaklar. Adaylar tercih işlemlerini KPSS 2016/6 tercih kılavuzunda yayınlanan pozisyon ve şartlara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. İnternetten tercih gönderme işlemi 19 Ekim 23.59’da sona erecek.

2 BİN 808 ADAY YERLEŞTİRİLECEK

Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda bulunan boş kadrolara yerleştirilmek üzere 2 bin 808 aday için tercih başvuruları başladı. 13 Ekim’de başlayan tercih işlemleri ÖSYM tarafından daha önce yayınlanan 2016 KPSS Tercih kılavuzundan yayınlanacak.  Bakanlığı ilgili kadrolarında çalışmak isteyen vatandaşların belirtilen tarihler ve süre içeresinde tercih başvurusunu yapmaları gerekiyor.

TERCİHLER AİS’TEN YAPILACAK

Görev almak istedikleri kadro ve pozisyonların şartlarını taşıyan adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS)den yapacaklar. https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak kendilerinin yapacaklar.  İnternetten tercih gönderme işlemleri 19 Ekim 2016 gecesi, saat23.59’da sona ererken, yerleştirmeye başvuracak adayların KPSS-2016/6 Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

KPSS 2016/6 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

 

11 BİN SAĞLIKÇI ALACAK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yapılan açıklamada 2016-2017 yılları içinde Sağlık Bakanlığı’na alınacak olan personel sayısını 11 bin olarak ifade etti. Bakan Akdağ konuyla ilgili "Ekim ve Kasım aylarında 3'er bine yakın sınavla aldığımız sağlık personelini alacağız. Bu arada peyderpey doktorlarımızı da kuralarla atama yapıyoruz. Dolayısıyla bu sene 11 bine yakın personelin atamasını yapmaya gayret gösteriyoruz. 2017 yılında bize garanti olarak verilmiş atama sayısı 12 bin kişi. Bunun içinde doktorlar hariç. Bu sayı bana göre tabi ki de yetersiz inşallah bunu artırmaya çalışacağız. Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı mülakat uygulamasını biz de 2017 yılında başlatmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili Başbakanlığımıza bir teklifte bulunduk. Çünkü bizim göreve ilk başlayan personellerimizi ihtiyaç bölgelerinde tutmamız lazım." Dedi.

Yorumlar