Sağlık Bakanlığı Personel alımı yerleştirme sonuçları ÖSYM'den açıklanacak

Sağlık Bakanlığının 2016 yılında alımını yapacağını duyurduğu 2 bin 808 personelin tercih başvuruları sona erdi. 19 Ekim’de biten tercih işlemleri sonrasında yerleştirme sonuçları ÖSYM'den açıklanacak.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda bulunan kadro ve pozisyonlara yerleştirilmek üzere alımı yapılacağı duyurulan 2 bin 808 personelin tercih başvuruları sona eriyor. 13 Ekim tarihinde başlayan başvurular 19 Ekim Çarşamba günü saat 23.59'da sona eriyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruşlarıda açığa alınma ve görevden ihraç edilen personelden kalan boş kadrolara; Lisans mezunları arasından yapılacak 711 ebe; ortaöğretim mezunu 59 ebe ve lisans mezunu 846 hemşire ile ortaöğretim mezunu 211 hemşire yerleştirileceği belirtilirken, atamaların en yüksek oranda yapılacak olan kadroların Ebe ve Hemşirelik alanlarında olduğu dikkat çekiyor. KPSS 2016/6 tercih kılavuzundan yapılan tercih işlemlerinin bitmesiyle söz konusu kadrolara yerleştirme ve atama işlemleri başlayacak. Kpss-2016/6 Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşları Tercih Kılavuzunda yer alan kadrolara yerleştirmeler, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak.Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasından sonra adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi http://www.osym.gov.tr/  den öğrenebilecekler.

TERCİHLER SONA ERDİ

Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih işlemleri 19 Ekim Çarşamba saat 23.59’da sona eriyor. Tercih başvurularının sona ermesinden sonra başvuru şartlarını taşıyan adaylar adayların yerleştirme işlemlerine geçilecek.  Yerleştirme sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. 

SAĞLIK BAKANLIĞI YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

 

2 BİN 808 PERSONEL İÇİN GERİ SAYIM

Geçtiğimiz günlerde alım başvuruları alınan 2 bin 808 sağlık çalışanın yerleştirilme işlemlerine başlanıyor. Gerekli değerlendirmeler sonrasında ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme işlemleri sonuçları yine ÖSYM'den açıklanacak.

YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

Kpss-2016/6 Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşları Tercih Kılavuzunda yer alan kadrolara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek, bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacaktır.

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin İnternet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

KADROLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadrolara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Not: Yerleştirme sonuçları ve atama ile ilgili bilgiler Kpss-2016/6 Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşları Tercih Kılavuzundan alınmıştır. 

 

Yorumlar