Sağlık Bakanlığı 31 bin personel alımı (2018) Başvuru şartları ve detaylar!

Başvuruları yarın sona erecek olan 31 bin personel alımının başvuru şartları ve detaylarını Ajanshaber sizler için araştırdı.

Sağlık alanında personel alımı başladı, en yüksek alımı da Sağlık Bakanlığı yapacak. Bakanlık, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alacak. Başvurular ise yarın doluyor. Sağlık Bakanlığı 31 bin personel alımı başvuru şartları ve detayları için haberimizi okumaya devam edin.

ÖSYM'DEN YAYIMLANAN DUYURU

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır. Adaylar tercihlerini, 4-11 Haziran 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 11 Haziran 2018 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2018/5 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemlerinde kılavuzu incelemeleri önem arz etmektedir.

KONTENJAN DAĞILIMI

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve alımların ÖSYM aracılığı ile merkezi atama kapsamında olacağını belirtmişti. Ayrıca Bakan Ahmet Demircan açıklamalarında  başvuru kılavuzunun bugün yayımlanacağını ifade etmişti. Beklenen kılavuz ÖSYM tarafından yayımlandı. Bakan Demircan'ın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanlığı 18 bin kamu personeli alımı için kontenjan dağılımı da açıklandı. Açıklanan kontenjan dağılımı ise şöyle oldu:

GENEL ŞARTLAR

Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımı için adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adaylar tercih yapamayacaklardır. Bu bağlamda adayların şu şartlara haiz olmaları gerekmektedir:

1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48’inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

2. 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

3. KPSS 2018/4 Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

4. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

5. Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

Yorumlar