Sağanak yağış 7 ilde sele dönüştü

Erzincan, Şanlıurfa, Bingöl, Hakkari, Muş, Adıyaman ve Ağrı'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle su baskınları yaşandı. Şanlıurfa'da aracını kurtarmaya çalışan bir kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Erzincan'da sağanak nedeniyle bazı evlerde su baskınları meydana geldi.

Kentte sabah başlayan ve zaman zaman şiddetini artıran sağanak, Yenimahalle ve Hocabey mahallelerindeki bazı apartman ile evlerin sığınak ve bodrum katlarında su baskınlarına yol açtı.

Kent çıkışı Kemah Kavşağı'ndaki fidanlık da sağanak nedeniyle su altında kaldı.

Belediye ekipleri, kent genelinde ve fidanlıkta meydana gelen su baskınına, vidanjörlerle müdahalede bulundu.

ARACINI KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN BOĞULDU

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde sağanak nedeniyle taşan dereden geçmeye çalışırken sele kapılan otomobilin sürücüsünün cesedi bulundu.

Dilimli Mahallesi Ocaklı Sokağı'nda dün gece başlayan sağanağın ardından oluşan sel, derenin taşmasına neden oldu.

Mehmet Yüksekbaş, otomobiliyle dereyi geçmeye çalışırken akıntıya kapıldı. Aracını akıntıdan kurtarmaya çalışan Yüksekbaş bu sırada boğuldu.

AFAD ekiplerinin 6 saatlik çalışmasının ardından ulaşılan Yüksekbaş'ın cesedi, otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

MUŞ VE HAKKARİ'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU


Doğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak nedeniyle Muş'ta bazı evleri su bastı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1 belde, 8 köy ve 3 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Muş'ta etkili sağanak ve karların erimeye başlaması sonucu Karasu Nehri taştı. Taşkın nedeniyle Hasköy ilçesine bağlı Umurca köyünde 11 evi su bastı.

Vatandaşlar jandarma, İl Özel İdaresi ve Türk Kızılayı ekiplerinin yardımıyla evlerini tahliye etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde sağanak nedeniyle derelerin taşması sonucu Derecik beldesi, 8 köy ve 3 mezranın yolu kapandı, bazı tarım alanları sular altında kaldı.

Yüksekova merkezinden geçen derenin sağanak nedeniyle taşması sonucu Yeşildere Mahallesi'nde bazı evleri su bastı.

Bazıları çocuklarını sırtlarında taşıyarak evden çıkarttı, bazıları da evlerinin önünde biriken suyu tahliye etti.

İpek Yolu Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinin deposunda birçok eşya, su baskını nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Yüksekova Belediyesi ile İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri dere önünde set kurma ve biriken suların tahliye edilmesi için çalışma başlattı.

BİNGÖL'DE KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Kentte dün akşam başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağış nedeniyle dün Çapakçur Deresi'nin taşması sonucu zarar gören köprü, yıkılarak kullanılamaz hale geldi.

Bahçelievler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nden kentin karşı yakasına ulaşımı sağlayan köprünün çökme anı, AA kamerasına yansıdı.

Köprünün zarar görmesi sonucu dünden bu yana trafiğe kapalı olan yoldan, karşıya gidecek araçlar Kültür Mahallesi'nden çevre yoluna yönlendiriliyor.

Sağanak sonucu taşan Çapakçur Deresi yatağında ahırı bulunan vatandaşlar ise hayvanlarını buradan tahliye etti. Bugün de zaman zaman süren sağanak sonucu su taşkının yaşandığı Aşağı Çarşı'da çok sayıda araçta hasar oluştu.

Vali Yavuz Selim Köşger, sağanak sonucu 100 küçükbaş ile 6 büyükbaş hayvanın telef olduğu ve bazı ahırların çöktüğünün belirlendiğini söyledi.

Hasar tespit çalışmalarının aralıksız sürdüğünü anlatan Köşger, "En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması." dedi.

ADIYAMAN'DA HEYELAN

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde sabaha karşı etkili olan sağanak nedeniyle 20 köy ve bağlı mezrada heyelan meydana geldi.

Bölgede etkisini gösteren sağanak özellikle Çelikhan-Malatya karayolunda heyelana neden oldu. Güzergahtaki bazı köprülerde hasar meydana geldi, menfezlerde yer yer çökmeler yaşandı.

Vali Abdullah Erin başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekipleri bölgede çalışma yürüttü. Ekipler, sabahtan bu yana kapanan köy yollarını iş makineleriyle açmaya çalışıyor.

AĞRI'DA TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRDÜ

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde sağanak nedeniyle bazı tarım arazileri zarar gördü.

Eleşkirt merkez ve ilçeye bağlı Yücekapı beldesinde karların erimesi ile sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı.

Şeryan Deresi'nin taşması sonucu Eleşkirt Ovası'nda bulunan bazı tarım arazilerinde zarar oluştu.

Yorumlar