53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde gösterimler ve galalar sürüyor

53. Uluslararası Antalya Film Festivali birbirinden güzel yapımlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Film festivalinde Rüzgarda Salınan Nilüfer ve Albüm'ün gösterimi yapıldı.

Bu yıl Expo'da 53'üncüsünü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'ne birçok yerli ve yabancı ünlü isim katıldı. Filmlerin gala ve özel gösterimlerinin yapıldığı günlere sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda Albüm filminin de gösterimi yapıldı ve bu gösterime oyuncularla birlikte yönetmen Mehmet Can Mertoğlu'da katıldı. 53. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Uzun Metraj yarışma filmlerinden biri olan Albüm'ün başrol oyuncuları arasında Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç yer alıyor. Ünlü oyuncu Şebnem Bozoklu filmin açılış sahnesinin kendisini çok etkilediğini söyledi ve çok değişik, bugüne kadar buralarda izlediğim şeylerin uzağında bir şey okuduğumu hissettim, evet uzun bir yol dedi. Bozoklu "ayrıca bu 'değişik bir şey' hissi, Mehmet Can'la çalışmak, daha önce deneyimlediğim gibi bir metod içermiyordu." ifadesini kullandı.

GÖSTERİMLER VE GALALAR SÜRÜYOR

53. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma Bölümü'nde gösterimi yapılan bir diğer film de Rüzgar'da Salınan Nilüfer oldu. Gösterime filmin başrol oyuncusu Songül Öden, Tülay Günal ve Tolga Tekin katıldı. Yönetmeni Seren Yüce, yapımcılığını da Sevil Demirci'nin üstlendiği filmde İstanbul'un iyi semtlerinden birinde yaşayan bir çiftin birbirleri ile arkadaşları arasındaki ilişki anlatılıyor. Yoğun ilginin olduğu film için Songül Öden soruları cevapladı ve teklif geldiğinde çok heyecanlandığını dile getirdi. Oyunculardan Tolga Tekin ise filmlerdeki doğallığın dizilerde olmadığını ifade etti. Fil

ONUR ÖDÜLÜ ÜÇ İSME VERİLDİ

Festival'in açılışında yapılan ödül töreninde Yıldırım Önal Anı Ödülü Kenan Işık'a verildi. Sağlık sorunlarından ötürü törene katılamayan Işık'ın ödülü oğlu Mehmet Işık'a verildi. Onur Ödüllerinin sahibi ise Yılmaz Gruda, Feyzi Tuna ve Amelie filmi ile ününe ün katan güzel oyuncu Audrey Tautou oldu.Tautou'ya ödülü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından verildi. Yaşam Boyu Başarı Ödülü de sanatçı Emel Sayın'a verildi. Ayrıca tören de seyirci karşısına çıkacak filmler de tanıtıldı.

Yorumlar