Rusya Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geldi!

Rusya Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geldi. Gündem, Suriye konusu ve Türkiye ile olan askeri iş birliği oldu

Rusya Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geldi. Gündem, Suriye konusu ve Türkiye ile olan askeri iş birliği oldu. Açıklama Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov'dan geldi. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov ile görüştü.

Genelkurmay Karargahı'na gelişinde Orgeneral Akar tarafından askeri törenle karşılanan Orgeneral Gerasimov, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı.

Törenin ardından Akar ile Gerasimov'un görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

DÜN KARADENİZ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Karadeniz’deki güç oranına ilişkin açıklama yaptı. Gerasimov, Karadeniz'deki Rus filosu ve Türk Deniz Kuvvetleri arasındaki güç oranının son birkaç yıl içerisinde ciddi biçimde değiştiğini belirtti.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Rusya'nın güney askeri bölgesinde düzenlenen Kafkasya 2016 tatbikatlarının sonuçlarının değerlendirildiği bir toplantıda konuştu. Gerasimov, bundan birkaç yıl önce Rus filosunun askeri kapasitesinin Türk Deniz Kuvvetleri'ninkiyle kontrast halinde olduğunu söylerken, ‘O zamanlar Türkiye'nin neredeyse Karadeniz'in efendisi olduğu söyleniyordu’ dedi. Gerasimov sözlerinin sonunda ‘Artık her şey değişti’ dedi.

‘RUSYA'NIN KARADENİZ FİLOSU BUGÜN İYİ BİR İZLENİM BIRAKIYOR’

Rus filosuna Kalibr tipi cruz füzeleri taşıyabilen denizaltılar gibi yeni olanaklar eklenerek kapasitesinin artırıldığını söyleyen Gerasimov'a göre, Rusya'nın Karadeniz Filosu bugün iyi bir izlenim bırakıyor.

 

Yorumlar