Rusya'dan seçim sonrası ilk Türkiye açıklaması

24 Haziran seçimlerinin tamamlanıp Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan seçilmesinin ardından Rusya'dan ilk açıklama Rusya parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy’den geldi.

24 Haziran erken seçimleriyle ve alınan sonuçlarla ilgili Rusya’dan ilk resmi tepki açıklaması Rusya parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy’den geldi.

''TÜRKİYE, RUSYA İÇİN ÖNEMLİ PARTNER ÜLKE''

Pazartesi sabahı saat 8’de Türkiye’deki seçimle ilgili açıklama yayınlayan Komite Başkanı Slutskiy, “Türkiye Cumhurbaşkanını tebrik etmek istiyorum. Yapılan erken parlamento ve başkanlık seçimlerini rekabet ortamında kazanmıştır. Türkiye, Rusya için önemli partner ülke. Türkiye ile birlikte Suriye’de teröre karşı mücadele veriyoruz. Bölgeyi istikrara kavuşturmak için çalışıyoruz. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanması Suriye krizinin çözümünde belirlenen yolda öngörülebilir ilerlemeye devam ve ayrıca diğer uluslararası konularda da işbirliğimizin sürdürülmesi anlamına geliyor” dedi.

TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLER RUS BASININA BÖYLE YANSIDI

Türkiye'de dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri Rusya'da da ilgi ile takip edildi ve açıklanan ilk sonuçlar Rus basınına şöyle yansıdı:

RUS HABER AJANSI RİA NOVOSTİ;

Erdoğan’ın yeniden seçilmesi Suriye barış süreci dahil olmak üzere Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinde öngörüle bilirlik sağlayacak.

Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin Suriye barış süreci dahil olmak üzere Rusya ve Türkiye’nin işbirliğinin kilit konularında öngörülebilirliği sağlayacağını duyurdu.

Slutskiy gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye Rusya için önemli bir partner. Ortak çabalarla Suriye’de terörle mücadele ediyoruz, bölgede güvenliğin sağlanması için adımlar atıyoruz. Bu nedenden dolayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi Suriye barış süreci başta olmak üzere Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinin kilit noktalarında öngörülebilirlik sağlayacak” dedi.

TASS HABER AJANSI;

Erdoğan: Türkiye geçtiğimiz seçimlerde tüm dünyaya demokrasi dersi verdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü düzenlenen seçimlerde ilk turda oyların yüzde 52.5’ini aldı. Erdoğan zaferini oyların tamamı sayılmadan ilan etti ve Türk halkının tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğinin altını çizdi. Erdoğan’ın rakibi Muharrem İnce ise oyların yüzde 30.7’sini aldı.

Türk halkı ilk kez aynı zamanda hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimi yaptı.

İNTERFAKS

Yüksek Seçim Kurulu Erdoğan’ın kazandığını açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda oyların yüzde 50’sinden fazlasını alarak kazandığını açıkladı.

Erdoğan Türkiye’nin dizlerine çökmesini bekleyenlere ders verdiğini belirterek, bu seçimlerde kazananın demokrasi ve halkın iradesi olduğunun altını çizdi.

Yorumlar