Rusya'dan İngiltere'ye yanıt gecikmedi

İngiltere'nin 'Suriye'de Rusya savaşı uzatıyor' açıklamasına Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan yanıt geldi.

İngiltere'nin 'Suriye'de Rusya savaşı uzatıyor' açıklamasına Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan yanıt geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, BBC’ye yaptığı açıklamada, Rusya’yı Suriye’de savaşı uzatmak ve durumu kötüleştirmekle suçlamasına sosyal medya hesabından yanıt veren Zaharova, 'Her şey doğru, iki kelime dışında: ‘Rusya’ yerine ‘İngiltere’, ‘Suriye’ yerine ‘Irak’ kullanılmalı' dedi.

AB ORTAK BİLDİRİMLE RUSYA'YI SUÇLADI

AB Yüksek Temsilciliği ile ABD, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları ortak basın bildirisi yayımlamış, bildiride, Suriye'deki diplomatik görüşmelerin tekrar sağlanması adına sorumluluğun Rusya'da olduğunu ifade edilmişti.

‘HAVA SALDIRILARINDAN SONRA DİPLOMATİK GÖRÜŞMELERİN TEKRAR SAĞLANMASI İÇİN…’

Basın bildirisinde  Suriye'de gerçekleşen hava saldırılarının ardından Suriye'deki diplomatik görüşmelerin tekrar sağlanması adına sorumluluğun Rusya'da olduğu kaydedildi.

AB Yüksek Temsilciliği ile ABD, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları’nın yayınladığı bildiride, Suriye'de insani yardım konvoyuna saldırılmasına ve Esed rejiminin kimyasal silahlar kullandığı yönündeki raporlara yer verildi.

Yorumlar