Rusya: Mısır ile ilgili yasağı kaldırmayı düşünmüyoruz!

Rusya'nın Mısır'a uyguladığı turizm yasağı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Rusya başbakan yardımcısı turizm yasağının kaldırılmayacağını söyledi.

Rus yolcu uçağının Mısır'dan havalandıktan sonra düşmesinin ardından Rusya'nın Mısır için uyguladığı turizm yasağıyla ilgili Rusya Başbakan Yardımcısı Golodest, yeni bir açıklama yaptı. Golodest yaptığı açıklamada Mısır için uygulanan turizm yasağının henüz kaldırılmayacağını belirtti. 

GEREKEN VERİLER VERİLMEDİKÇE YASAK KALDIRILMAYACAK

Rus haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan Golodets, Mısır'dan havalanan Rus yolcu uçağının düşmesinin ardından Rus turistler için uygulanmaya başlanan turizm yasağının kaldırılmasını henüz düşünmediklerini ifade etti.

Golodets, Mısır’a gidiş konusunda tüm Rus güvenlik birimlerinden gereken veriler gelmedikçe yasağın kaldırılmasının söz konusu olmayacağını vurguladı.

UÇAK PATLAMA ÜZERİNE DÜŞMÜŞTÜ

Rusya’dan Mısır’a yönelik uçuşlar, geçtiğimiz yılın ekim ayında Mısır’dan kalkan bir Rus yolcu uçağının yaşanan patlama nedeniyle düşmesi üzerine yasaklanmıştı.

TÜRKİYE İLE CHARTER UÇUŞLAR BUGÜN BAŞLIYOR

Rusya ve Türkiye arasında charter uçuşlarının yeniden başlamasına ilişkin kararın Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in imzalanmasının ardından ilk uçuş bugün Rusya'nın Moskova kentinden Antalya'ya gerçekleşecek.

Moskova'dan kalkacak Royal Flight Havayollarına ait Boeing 767 tipi uçağın, 309 yolcusuyle birlikte bugün saat 19:55'te Antalya Havalimanı'na inmesi bekleniyor.

Rusya'dan gelecek yolcular için 2. Dışhatlar Terminali'nde bir de kokteyl düzenlenecek.

MEDVEDEV İMZALADI, CHARTER UÇUŞLARI BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, 9 Ağustos’ta St. Petersburg’da bir araya gelmişti. İki liderin görüşmesinde iki ülke ilişkileri adına pek çok konu konuşulmuştu. İki liderin masasındaki konulardan biri de, Rusya’dan Türkiye’ye yönelik charter uçuşların yeniden başlamasıydı. Bu konuda da Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rusya’dan Türkiye’ye yapılması planlanan charter uçuşlarına izin veren kararnameyi imzaladı.

'RUS HAVAYOLU ŞİRKETLERİ TÜRKİYE'YE BAŞVURU YAPMAYA BAŞLADI'

Rusya Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), Rus havayolu şirketlerine yasağın kaldırıldığını bilgiler telgraflar gönderdi. Rus havayolu şirketleri ise, Türkiye'deki noktalara tarifesiz seferler düzenlemek için dilekçe vermeye başladı" ifadelerine yer verildi.

RUSYA, RUS SU-24 UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİNİN ARDINDAN YASAK GETİRMİŞTİ

Rusya, TSK'nın 24 Kasım'da Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile charter uçuşları yasağı getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de söz konusu yasağın kaldırılmasını istediklerini duyurmuştu.

Yorumlar