Rusya, Suriye'deki Varlığını Koruyacağını Açıkladı

ABD'nin Suriye kararının ardından Rusya Suriye'deki varlığını koruyacaüına ilişkin açıklamada bulundu. Rus Senatör Frants Klintseviç, Rusya'nın Suriye'de yer alan askeri varlığını korumaya devam ederken askeri üslerin ve askeri danışmanların çalışmalara devam edeceğini belirtti.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde Savunma ve Güvenlik Komitesi'nin üyesi Frants Klintseviç, Sputnik'e verdiği demeçte Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını korumaya devam edeceği bilgisini verdi. Klintseviç, "Suriye'de kalıyoruz, Şam ile ülke topraklarında, Tartus ve Hmeymim'de iki askeri üssümüzün 49 yıl boyunca yerleşik kalacağı konusunda anlaşmalar imzalandı. Suriye hükümet ordusunun danıştığı askeri danışmanlarımız da kalıyor" diye konuştu.

‘ABD'NİN SURİYE'DEN TAMAMIYLA ÇEKİLECEĞİNDEN ŞÜPHELİYİM'

ABD'nin Suriye'den birliklerini çekeceğine yönelik açıklamaya şüpheyle yaklaştığını söyleyen Klintseviç, "ABD belki de Akdeniz'deki donanma gücünü çekebilir, fakat özel kuvvetlerini ve hava güçleri temsilciliğini Suriye'de bırakacak" dedi ve şöyle devam etti:

"Uçaklarıyla çok sayıda militanı Afganistan'a sevk ettiklerini dikkate alacak olursak, demek ki Afganistan sonraki hedefleri olacak. Bunun yanı sıra Afganistan üzerinden Orta Asya'yı da etkileme imkânları da olacak."

‘ÇEKİLİRLERSE TERÖRİZMİ ÖNÜMÜZDEKİ 6 AYDA BİTİRİRİZ'

"Eğer Amerikalılar Suriye'den çıkarsa, Suriye'deki terörizmi önümüzdeki 6 ay içerisinde bitiririz" diyen Klintseviç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer ABD gerçekten Suriye'den askerlerinin tamamını çıkarmaya karar verdiyse, bu oradaki görevlerini yerine getirmiş olması anlamına gelmez. Aksine, (Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad'ı indirerek Suriye'deki iktidar değiştirmeyi başaramadılar. IŞİD'e gelince, Amerikalılar baştan beri bu yarı devleti yok etmeye çalışmadı ve şimdi de onlarla oyunlarını oynamaya devam ediyor".

Yorumlar