"Rusya alırsa 50 TL'ye yeriz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Rusya'nın Türkiye'den domates ihracatına uyguladığı kısıtlamayı kaldırmamasına ilişkin, "İyi ki ihracatı yok. Bir de olsa herhalde domatesi 50 TL'ye yeriz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'deki görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"RUSYA İLE GÜVEN SORUNU TAM MANADA AŞILABİLMİŞ DEĞİL"

Erdoğan-Putin görüşmesinde Rusya'nın Türk domatesine uyguladığı kısıtlamaya ilişkin kararının hatırlatılması üzerine Yılmaz, şunları söyledi:

"İyi ki ihracatı yok. Bir de olsa herhalde domatesi 50 TL'ye yeriz. Normalleşmenin tamamlandığı söyleniyor, henüz Rusya ile güven sorunu tam manada aşılabilmiş değil. Normalleşmenin hızı ve alanlarına Türkiye değil, Rusya karar veriyor. Ne kadar hızlı gideceğine, hangi alanları kapsayıp kapsamayacağına Putin karar veriyor. Sayın Putin lütfederse, bizim de domates sezonu bitmeden domateslerimiz Rusya pazarına gitmiş olur. Tarım ülkesiyiz güya 10 TL'ye domates yiyoruz birisi çıkıp sormuyor, nasıl olur? "

Yorumlar