Rusya ve rejim güçleri muhaliflere ait bölgeleri vurdu! 4'ü çocuk 34 kişi öldü

Suriye'de ateşkes konusunda uzlaşılmasından sonra Kurban Bayramı'nın birinci gününde Rusya ve Rejim güçlerine ait savaş uçaklarının muhaliflerin bulunduğu bölgelere yönelik hava harekatında 34 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'de ateşkes konusunda uzlaşılmasından sonra Kurban Bayramı'nın birinci gününde Rusya ve Rejim güçlerine ait savaş uçaklarının muhaliflerin bulunduğu bölgelere yönelik hava harekatında 34 kişi hayatını kaybetti.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ 

34 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) Rus ve rejim savaş uçaklarının dün muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde gerçekleştirdiği bombardımanlarda başkent Şam'ın kırsalında 15, İdlib'te 14, Humus ve Dera'da 2'şer, Halep'te 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

HAYATINI KAYBEDENLER ARASINDA 4 ÇOCUK İLE 2 KADIN DA BULUNUYOR

İdlib, Halep ile Şam'ın Doğu Guta bölgesinin yoğun saldırılar maruz kaldığını berliten SNHR, yaşamını yitirenler arasında 4 çocuk ile 2 kadının da bulunduğunu aktardı.

Bu arada sivil savunma yetkilisi Arif Ali, Rus ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'te kenti ve çevresindeki rejim karşıtlarının kontrolündeki ilçe ve beldeleri, ABD-Rusya öncülüğünde sağlanan ateşkesin yürürlüğe girmesine az bir zaman kala, akşama doğru bombaladığını söyledi.

Ateşkesin, ABD ve Rusya tarafından yapılan açıklamaya göre dün gün batımıyla yürürlüğe girmesi öngörülmüştü.

ABD VE RUSYA ATEŞKES KONUSUNDA ANLAŞMIŞTI

ABD ve Rusya, Suriye'de ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaştı. Bu anlaşma kapsamında ateşkes 12 Eylül'de Kurban Bayramı'yla başlayacak.

İKİ BAKAN CENEVRE'DE BULUŞTU

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişler Bakanı Sergey Lavrov, Suriye krizini görüşmek üzere İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldi. Bu görüşme sonrasında iki ülkenin bakanları ortak basın açıklamasında yaptı. 

'ATEŞKES 12 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK'

ABD ile Rusya'nın, Suriye'de çatışmaların durdurulması için anlaştıklarını açıklayan Kerry, 'Suriye'de ülke genelinde ateşkes, 12 Eylül'de Kurban Bayramı ile başlayacak. Planın uygulanmasının, Suriye için dönüm noktası olacağını inanıyoruz' dedi.

Suriye'de bulunan tüm taraflara çatışmaların durdurulması ve anlaşmaya uyuma çağrısında bulunan Kerry, anlaşmanın 7 gün başarıyla uygulanmasından sonra terör örgütleri DAEŞ ve El Nusra ile mücadele konusunda ABD ile Rusya'nın ortak askeri koordinasyon sağlamak için çalışacağını belirtti.

Yorumlar