Meclis'in en genç vekili Rümeysa Kadak kimdir?

AK Parti 3. olağanüstü kongresinde AK Parti MKYK'sına seçilip Meclis'in en genç vekili Rümeysa Kadak kimdir sorusu merak ediliyor. Peki Rümeysa Kadak nereli ve kaç yaşında? Tüm detayları Ajanshaber.com'da bulabilirsiniz.

Rümeysa Kadak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 3. Bölge Bölgesi, 10'nci sıradan millet vekili adayı olan Rümeysa Kadak kimdir sorusu merak ediliyor. 24 Haziran 2018 seçimlerinin tamamlanması ve 13.Cumhurbaşkanı'nın Recep Tayyip Erdoğan seçilmesinin ardından bilgiler netleşmeye başladı. Meclisin en genç vekili Rümeysa Kadak da aratılmaya başlandı. Rümeysa Kadak kimdir ve kaç yaşında? Detaylı bilgileri ve tüm merak edilenleri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

RÜMEYSA KADAK KİMDİR?

Marmara Üniversitesi'nde öğrenim görmekte olan Rümeysa Kadak Meclisin en genç vekili oldu. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Seçimleri'nin tamamlanmasının ardından bilgiler netleşmeye başladı. Bu bağlamda Rümeysa Kadak Meclisin en genç vekili oldu. Peki Meclis'in en genç vekili olan Rümeysa Kadak kimdir? Rumeysa Kadak, halen Marmara Üniversitesi'nde öğrenim görüyor. Kadak, ayrıca okulun öğrenci konseyi başkan yardımcısı görevinde de bulunuyor. Rümeysa Kadak nereli ve kaç yaşında soruları da oldukça merak ediliyor ve aratılıyor.

MECLİSİN EN GENÇ VEKİLİ RÜMEYSA KADAK KAÇ YAŞINDA?

Rümeysa Kadak, 6 Mayıs 1996 tarihinde İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitimine devam ediyor. Başkanlığını yaptığı Meridyen Münazara Kulübü, geçtiğimiz 2 yıl içerisinde ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazanırken AK Parti Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri'nde Yılın Eğitim Projesi Ödülü'ne layık görüldü. Mevcut durumda Genç KADEM’de Proje Sorumlusu, Meridyen Derneği’nde Meridyen Genç Koordinatörü, Münazara ve Hitabet Derneği’nde ise yönetim kurulu üyesi olarak görevlerine devam etmektedir. Rümeysa Kadak, 21 Mayıs 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nda Başkan Yardımcısı olan Kadak, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

ÖDÜL TÖRENİNDEKİ PERFORMANSI ERDOĞAN'IN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Rumeysa Kadak Meridyen Derneği'nin "münazara" ekibinden. Aynı zamanda üniversitede öğrenci konseyinde başkan yardımcılığı yapan Kadak'ın, 7 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan "İstanbul Meridyen Open '17 Uluslararası Münazara Turnuvası"nın ödül töreni sırasındaki performansıyla Erdoğan'ın dikkatini çektiği ve MKYK listesine alındığı öğrenildi. MKYK'da en yaşlı isimler ise, 1952 doğumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile yönetime yeni giren Mehmet Emin Yılmaz.

Yorumlar