Rum liderden şaşırtan Türkiye çıkışı: Barış anlaşması imzalamak istiyoruz

Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis'ten çok da alışık olmadığımız açıklamalar geldi. Rum lider, Türkiye ile barış anlaşması imzalamak istediğini açıkladı.

Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ta çözüme ulaştıktan sonra Türkiye'yle dostluk anlaşması imzalamak istediğini açıkladı. Türkiye ve Kıbrıs'ın müttefik olacağını belirten Rum lider, çözüm karşıtlarını da sert bir şekilde eleştirdi.

“TÜRKİYE İLE BARIŞ ANLAŞMASI İMZALAMAK İSTİYORUM”

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, adada çözümle birlikte Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs arasında işbirliği, barış ve güvenin geliştirilmesine yönelik bir dostluk paktı imzalamak istediğini açıkladı.

“KKTC İLE YAPACAĞIMIZ GÖRÜŞMELER İSTEDİĞİMİZ SONUÇLARI VERİRSE…”

Rum lider Nikos Anastasiadis, “Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’yla yapacağımız görüşmeler istediğimiz sonuçları verirse ki vereceğini umut ediyoruz, işte o zaman bu sürecin çözümle sonuçlanacağını daha kesin bir dille ifade edebiliriz” dedi.

"İLİŞKİLERİ GELİŞTİRİP MÜTTEFİK OLACAĞIZ”

Çözümden sonra Türkiye’yle Kıbrıs’ın müttefik olacağını ifade eden Anastasiadis, “Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan arasında işbirliğini geliştirmenin yanı sıra bölgeye barış ve güvenin hakim olmasına yönelik bir dostluk paktı imzalamayı arzu ediyorum” dedi.

ÇÖZÜM İSTEMEYENLERE SERT ELEŞTİRİ

"Helenizmin çıkarlarını ön plana çıkaranlar ne dediğini bilmiyor" diyen Rum lider Anastasiadis, “Çözüm çabalarının bu kez de başarısız olması kimseyi endişelendirmiyorsa veya belirsiz stratejilerle bazı gelişmeler olabileceği umuluyorsa, o zaman bu kişiler gerçek dünyada değil, var olmayan ütopik bir dünyada yaşıyor demektir” diye konuştu.

 

Yorumlar