'Riekerink, Josue atsa kahraman, Quaresma atsa rezil olacaktı'

Spor Toto Süper Lig’de sezonun ilk derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı. Nefesleri kesen maçta puanlar paylaşılırken her iki teknik adam da eleştirildi.

Spor Toto Süper Lig’de sezonun ilk derbisi olan Beşiktaş-Galatasaray maçı nefesleri kesti. Vodafone Arena’da ilk yarıda 2-0 öne geçen Galatasaray, ikinci yarıda art arda yediği gollerle beraberliğe razı oldu. Maçın 90+4.dakikasında önce Josue sonra da Quaresma karşı karşıya pozisyonları değerlendiremedi ve maç beraberlikle sona erdi.

Karşılaşma sonrasında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ilk 11 tercihleriyle, Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink ise oyuncu değişiklikleri konusunda geç kaldığı gerekçesiyle eleştirildi. Derbi karşılaşmasını AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Faik Çetiner, maç sonrasında teknik direktör eleştirmenin çok kolay olduğunu ve Türkiye’de skora bakılarak eleştiri yapıldığını söyledi. Çetiner, ‘Maçtan sonra teknik direktörleri eleştirmek kolaydır. Oğuzhan Özyakup’u oynatmasa ‘neden oynamadın’ diyeceklerdi.  Maçın son dakikasında Josue golü atsa Jan Olde Rikerink kahraman olacaktı, Quaresma golü atsa Riekerink’in istifası istenecekti, rezil olacaktı. Türkiye’de böyle, Türkiye’de futbolseverler bir skora bakarlar bir de puan durumuna bakarlar. Öne göre karar verirler’ dedi.

Spor yorumcusu Faik Çetiner, derbi karşılaşmasını AjansHaber’e değerlendirdi:

‘DERBİLERDE İDDİALI YORUMLAR YAPANLARA ANLAM VEREMEM’

Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi yapılan yorumları hayretle karşıladım. Yıllardan beri 3 büyüklerin aralarında oynadığı maçlara iddialı yorumlar getirenlere anlam veremem. Derbiler 3 ihtimalli maçlardır, geçen sene de Kadıköy’deki maçta Fenerbahçe favoriydi ama son dakikalarda gelen golle maç 1-1 bitmişti. Bu maçlarda favori demek kolay değil, elbette ki saha ve seyirci avantajı var ama 3 büyükler de oynayan oyuncular da uluslararası oyuncular.

‘RIEKERINK, JOSUE ATSA KAHRAMAN, QUARESMA ATSA REZİL OLACAKTI’

Maçın son dakikasında Josue golü atsa Jan Olde Riekerink kahraman olacaktı, Quaresma golü atsa Riekerink’in istifası istenecekti, rezil olacaktı. Türkiye’de böyle, Türkiye’de futbolseverler bir skora bakarlar bir de puan durumuna bakarlar. Öne göre karar verirler.

‘RIEKERINK EZELİ REKABETLERİ YAŞAMIŞ BİR TEKNİK ADAM OLSA BÖYLE OLMAZDI’

Beşiktaşlılar, Çaykur Rizespor karşısındaki Galatasaray’ı beklediler. Bu bir motivasyon işi ve derbi maçların havası başka. Riekerink ezeli rekabetleri yaşamış bir teknik adam olsaydı böyle olmazdı. 2-0 önemli bir avantajdı ama Beşiktaş’ın buna rağmen maçı 2-2’ye getirmesi büyük şans. Kazanan kim olursa yazık olurdu, maçın hakkı da beraberlikti.

‘MAÇTAN SONRA ELEŞTİRMEK KOLAY’

Maçtan sonra teknik direktörleri eleştirmek kolaydır. Oğuzhan Özyakup’u oynatmasa ‘neden oynamadın’ diyeceklerdi. 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar