Riekerink, Fatih Terim'i solladı

Mart ayının sonlarında tam yetkiyle çalışmaya başladı, kendisiyle ilgili tüm soru işaretlerini kupa zaferleri, iletişimi ve oynattığı futbolla sildi, attı. Artık Sarı-Kırmızılılar’ın çok sevdiği, herkes tarafından da saygı duyulan bir futbol adamı var.

Geçen yıl Mart ayının ikinci yarısında göreve gelen Riekerink ile Galatasaray sezonu 6. sırada tamamladı. Ancak yarışın sonuna doğru takımınaiyice hakim olan Hollandalı, Cim Bom’daki ‘kötü sezonda bile kupa kazanma’ geleneğini sürdürdü. Riekerink’in Aslan’ı, Fenerbahçe’yi yenerek Türkiye Kupası’nı, Beşiktaş’ı safdışı bırakarak da Süper Kupa’yı kaldırdı. Sneijder ve Selçuk İnan gibi konsantrasyon sorunu yaşayan, motivasyonu dip yapmış isimleri rehabilite etti, tekrar sahaya döndürdü. Onların yükselen enerjisi ve performansı diğer futbolcuları da etkiledi.

Yıldızları rehabilite etti

Gözden düşen, burun kıvrılan Bruma’nın takımda tutulmasını ısrarla istedi. Yönetimi ikna etti ve genç futbolcuyu kazandı. 21 yaşındaki oyuncu, şimdi Galatasaray taraftarının, ayağına top gelince en çok heyecanlandığı isimlerden biri.

Bruma onunla hayat buldu

Efsane kalecilerden olan ve uzun süredir Galatasaray’da çalışan Taffarel’in ayrılışı, “Kriz olur mu?” sorusunu gündeme getirmişti. Olmadı. Riekerink bu konuda da ustaca bir manevrayla Muslera’yı rahatlattı.

Taffarel'i arayan yok!

Riekerink’in pozitif futbol anlayışı ve Cim Bom’un sezonun ilk 6 haftasında yoluna yenilgisiz devam etmesi, taraftarı da uyandırdı.Son Antalyaspor maçında TT Arena’da seyirci rekoru kırıldı. Taraftar, hem hocasından hem de Aslanları’ndan fazlasıyla memnun.

Transferlde tam isabet

Yönetim ile toplantı üzerine toplantı yaptı, nokta atışı transferler istedi. Sabırlı ama bir o kadar da kararlı davranan Riekerink’in aldırdığı başta Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci olmak üzere tüm oyuncular için ‘tam isabet’ demek hiç yanlış olmaz.

En iyisiyle Terim'i solladı

Riekerink, son 7 sezonun en iyi lig başlangıcına imza attı ve 14 puan toplayarak, 2012-13’teki efsane sezonun başında 13 puan elde eden Fatih Terim’i geride bıraktı. Bu, yüzde 83.3’lük bir başarı oranına denk geliyor.

Yorumlar