Remres'ten son seçim anketi: Anket firmaları Cumhur ittifakını düşürüyor!

Remres'ten son seçim anketi ile ilgili kapsamlı bir bilgi geldi. Anket firmaları Cumhur ittifakını düşürüyor. Remres son seçim anketi ile ilgili tüm detaylar Ajanshaber.com'da.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine artık sayılı günler kaldı. Seçimle ilgili araştırma ve anket yapan şirketler, seçime günler kala anket sonuçlarıyla ilgili bilgi vermeye devam ediyor. Remres son seçim anketi ile ilgili açıklama yaptı. Remres Araştırma Şirketi'nden paylaşılan bilgilere göre Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce'nin oyları kafa kafaya görünüyor. Remres'ten son seçim anketi sonuçları herkesi şaşırttı. Yine aynı şirketin verdiği son seçim anketine göre Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 44'ün altına düştü. Remres seçim anketi ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

REMRES'TEN SON SEÇİM ANKETİ

24 Haziran seçimine günler kala birçok araştırma ve anket şirketleri son yapılan anket sonuçlarını vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyor. Remres'ten gelen son seçim anketi sonuçlarına göre Muharrem İnce ve Recep Tayyip Erdoğan'ın oyları birbirine yakın gözüküyor. En son Remres tarafından paylaşılan seçim anketi sonuçlarına göre Cumhur İttifakı yüzde 44’ün altına düştü. İşte Remres son seçim anketi...



Cumhur İttifakı yüzde 43.9’a geriledi
Cumhur ittifakı: yüzde 43.9
Millet ittifakı: yüzde 43.7
HDP: yüzde 12.1

İTTİFAKLAR KAFA KAFAYA

Ankara merkezli Remres Araştırma Şirketi; 24 Haziran seçimleri için 17-23 Mayıs tarihleri arasında yaptığı son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre; ilk turda AKP, MHP ve BBP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile CHP, İYİ Parti ve Saadet'in oluşturduğu Millet İttifakı sandıktan başa baş çıkıyor ve seçimler ikinci tura yani 8 Temmuz'a kalıyor.

REMRES'İN GENEL MÜDÜRÜ SON SEÇİM ANKETİYLE İLGİLİ KONUŞTU

Remres Araştırma Şirketi Genel Müdürü Emre Şişmanlar anketle ilgili bazı soruları yanıtladı. Şişmanlar "Mayıs sonu Haziran başını kapsayan bir anket çalışmanız oldu. Daha önceki anketlerinizde cumhur ve millet ittifaklarının oy oranı neydi, şimdi ne?" sorusuna "Cumhur ittifakı düşüyor, millet ittifakı yükseliyor. Mayıs başında ‘cumhur ittifakı’ yüzde 44.2 iken şimdi yüzde 43.9’a geriledi. Millet ittifakı ise yüzde 43.4 ile başlamıştı. Son ölçümlere göreyse 43.5 – 43.7 bandında çıkıyor." şeklinde yanıt verdi.

REMRES'E GÖRE RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE MUHARREM İNCE'NİN OY ORANI

Emre Şişmanlar "Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce’nin oy oranı ne? CHP’nin yaptırdığı anketlere göre Erdoğan’ın karşısında İnce, İYİ Parti’nin anketlerine göreyse Erdoğan karşısında Akşener ikinci tura kalıyor. Sizde ne çıktı?" sorusuyla ilgili "Bizim sonuçlarımıza göre ilk turda Tayyip Erdoğan 42.2, Muharrem İnce 24.6, Meral Akşener 16.9, Selahattin Demirtaş, 12.3 Temel Karamollaoğlu 3.8, Doğu Perinçek de 0.2 oy alıyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar