Malzemeler

10adet kırmızı acı biber
8adet kırmızı kapya biber

1,5su bardağı şeker
1/2adet limonun suyu

1 yemek kaşığı bal
1/2su bardağı su

Acısını alması için 1 saat suda bekletip suyunu süzebilirsiniz.

Limon suyu ve bal bu reçel için daha kıvamlı bir öz elde etmeye yardımcı oluyor.

Tarifi

 1. Biberleri ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin.

2. Biberleri küp küp doğrayın.

3. Tencereye şekeri ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve 2-3 saat şekerle sulandırın.

4. Kısık ateşte ölçülü suyu ekleyerek kaynatın.

5.Kaynayan reçele bal ve limon suyunu ekleyin özleşmesi için 4-5 dakika daha kaynatın.

6. Kavanoza alın ve hafif ılındıktan sonra kapağını kapatın. Ters çevirin ve oda sıcaklığında soğutun.

Tüketim tavsiyesi

Acı biber reçelini patates kızartması, ızgara tavuk ve köftenin yanında tüketebilirsiniz.