Bayramda hava nasıl olacak? Ramazan Bayramı hava durumu

Bayramda hava nasıl olacak sorusu Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ramazan Bayramı hava durumu ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar Ajanshaber.com'da.

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar hava durumunun nasıl olacağını merak etmeye başladı. Bayramda dışarı çıkıp gezecek birçok insan hava durumuyla ilgili şimdiden araştırma yapmaya başladı. Bayramda hava nasıl olacak sorusu vatandaşlar tarafından internette araştırılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı'na ilişkin son hava durumu tahminlerini resmi sitesinden duyurdu. Yağışlar ülkemiz genelinde arefe günü başlayarak bayramın 1. ve 2. günü tüm yurda yayılmış olacak. Ramazan Bayramı hava durumu ile ilgili detayları bilgileri öğrenmek için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Ramazan Bayramı'nda hemen önce insanlar hava durumunu merak etmeye başladı. Akıllara bayramda hava nasıl olacak sorusu geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bayramda havanın nasıl olacağına dair son bilgileri vatandaşlarla paylaştı. Yağışlar bayramın 1. günü ve 2. günü tüm yurda yayılacak. İşte merak edilen tüm detaylar... 

AREFE GÜNÜ HAVA DURUMU

Yurdun güney doğu kesimlerini yağışlar etkilemeye başlarken güney batı kesimlerde yüksek sıcaklıklar dikkat çekecek.


BAYRAMIN 1. GÜNÜ HAVA DURUMU

Bayramın birinci günü yurdun büyük çoğunluğunu yağışlar etkilerken yer yer sağanaklar yaşanabilir.


BAYRAMIN 2. GÜNÜ HAVA DURUMU

Bayramın ikinci günü sağanak yağışlar yurdun hemen hemen tamamına yayılırken hava sıcaklıkları 30 derece dolaylarında seyredecek.


YEREL YAĞIŞLAR GÖRÜLEBİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğusu, Muğla, Osmaniye, Giresun, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş ve Bingöl çevreleri, Antalya’nın kuzey ve batısının iç kesimleri, Burdur’un güney, Adana ve Mersin’in kuzey dağlık kesimleri (Toroslar Mevkii) ile Hatay’ın kıyı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BİR AÇIKLAMADA PROF DR. ORHAN ŞEN'DEN GELDİ

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen'den Ramazan Bayramı için hava durumu tahmini geldi. Prof. Şen, "Bayramın 2., 3. günü yağmur var. Sıcaklıklar ortalamaların 2-3 c üzerinde. Akdeniz Bölgesi, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de yağış var. 3. günü İstanbul'da da yağış var. Arife ve 1. gün de batıda yağış yok" mesajını paylaştı.

Yorumlar