PYD'nin Halep yakınındaki saldırılarının amacı ne?

PYD, Fırat’ın batısındaki Teşrin barajını ele geçirdikten sonra Halep’in kuzeyindeki iki köyü de kontrolü altına aldı.

PYD’nin Suriye’deki etkinliğinde yeni bir gelişme yaşandı. Azez’e doğru yöneldiği belirtilen örgüt, geçtiğimiz günlerde Teşrin Barajı’nı ele geçirmiş ve kamuoyunun dikkatini üzerine çekmişti. PYD bu kez Halep’in kuzeyinde muhaliflerin bulunduğu köye saldırdı ve kontrolü ele geçirdi.

Rusya’nın hava desteği ile gerçekleştiği belirtilen saldırılarda Suriye’de ılımlı muhalefetin hedef alınması da Suriye’deki dengeler açısından önem kazanıyor.

AjansHaber’e PYD’nin bu saldırılarını ve Suriye’deki değişen dengeleri değerlendiren Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, örgütün saldırılarının aslında büyük bir planın parçası olduğunu belirterek Suriye’de muhalefetin büyük bir kıskaca alındığını söyledi.

değerlendiren Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa şu değerlendirmelerde bulundu;

“DEAŞ BATI’DAN PYD AFRİN’DEN AZEZ’E DOĞRU İLERLİYOR”

PYD’nin Halep’teki amacı baştan beri Afrin ve Azez’in hayat damarı olan Öncüpınar’daki yolu kesmek istemesi. Bu anlamda kritik olan iki köyü de ele geçirdiler. Keştear ve Teneb’ı ele geçirdiler. DEAŞ, Batı’ya doğru Azez’e ilerlemeye çalışırken Afrin’den de PYD Azez’e doğru ilerliyor. Bu tabii ki Rusya’nın hava desteğiyle birlikte gerçekleşiyor.

“PYD İLERLEMESİNİN HEDEFİ MUHALEFETİ BİTİRMEK”

Rejimin de desteğinin olduğu PYD ilerlemesinin hedefi Suriye’deki ılımlı muhalefeti bitirmek. Rusya’nın ve rejimin güdümünde olarak çok stratejik olan, Halep’e giden tek yol olan ve hayat damarı olan Öncüpınar’a yönelik saldırılar düzenleniyor.

“YAŞANANLAR BÜYÜK BİR PLANIN PARÇASI”

Bu Rusya ve Esed’in planı. Bugün bunları ayıramazsınız, Rusya, Esed ve PYD birlikte hareket ediyorlar. Bunun içine DAEŞ’i de katabilirsiniz. Bu baştan beri kılık değiştirerek yaşanan gelişmelerden. PYD kendilerini kamufle ederek Demokratik Suriye Güçleri adı altında  doğu tarafından da Teşrin Barajı’nı aldılar ve Batı’ya doğru ilerlemeye çalışıyorlar. Bu büyük bir planın parçası ve hayata geçirmeye çalışıyorlar.

“SURİYE’DE MUHALEFET KISKACA ALINMIŞ DURUMDA”

Fırat’ın doğusunda DAEŞ de gözle görülür mukavamet göstermeden oraları PYD’ye devrederken Azez’in doğusunda da bize karşı (Türkmen) amansız bir mücadele veriyorlar. Baştan veri söylediğimiz projeler uygulamaya geçti. Amaç burada Kürt koridorunu tamamlamaktır. Orada muhalefet kıskaca alınmış durumda. Doğu’dan DAEŞ, Batı’dan PYD, Güney’den Esed, havadan da Rusya muhalefeti bitirmeye çalışıyorlar.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar