Putin'den Zafer Günü mesajı: Rus askerleri kendi toprakları için savaşmaktadır

Rusya, Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyasını yendiği tarih olan 9 Mayıs'ı Zafer Günü olarak kutluyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki törende yaptığı konuşmada Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonu kastederek, "Rus askerleri kendi toprakları için savaşmaktadır" dedi.

Dünyanın gözü bugün Moskova'da. 9 Mayıs, İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zaferin yıldönümü. Rusya bu yıl zaferin 77'inci yıldönümünü kutlayacak. Zafer Günü, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle bu yıl ayrı bir önem kazandı. Kızıl Meydan'da kutlamalar başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Zefer Günü kutlamalarında açıklamalarda bulunuyor. Putin’in ifadelerinden satırbaşları;

"Düşmanlarımızıa karşı savaştık. Donbas topraklarına ve Kırım’a girmek istiyorlardı. Kiev’in nükleer silah konuşlandırma planları vardı. İşte bu sebeple Rusya harekete geçti. Verilebilecek tek doğru karar buydu. Egemen ve demokratik bir ülkenin alabileceği kararı aldık." 

"Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra ABD atağa geçti. Batı’nın ahlaki çöküntüsü ve aynı şekilde zafer için çalışmış olan Rusların başarısını görmezden gelmeye çalıştı. Batı, Rusya’yı dinlemek istemedi, başka planları vardı."

İkinci Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybedenleri anıyoruz. Aynı şekilde 2014 yılında Odessa’da ölenleri ve Neo-nazilerin katlettiği insanları da anıyoruz. Tabi ki hayatını kaybedenlerin ailelelerine de yardımcı olacağız. Yoğun çabaları için, vatanperver çabaları için onlara teşekkür ediyorum."

"Aralarında cephe bölgesinden, Donbas’tan gelen askerlerimiz. Batı’nın dini düşmanlık tohumları ekmeye çalıştığını gördük ama şimdi pek çok ülke Rusya’nın yanında mücadele ediyor."

 

Yorumlar