Putin'den şok hareket! Amerika'dan sonra Rusya'da Akdeniz'de

Trump'ın açıklamalarından sonra Amerika'nın Suriye’yi her an vurması beklenirken, Rusya da hazırlıklarına devam ediyor. Geçtiğimiz güne kadar Suriye’deki Tartus deniz üssünde demirlemiş duran Rus savaş gemilerinin açık denize çıktıkları gözlendi.

Kullanıcılara yüksek çözünürlükte uydu görüntüleri sağlayan "Image Satellite International (ISI) şirketi bir gün arayla uydudan çektiği fotoğraflarla Rus savaş gemilerinin deniz üssünden ayrıldıklarını gözler önüne serdi.

Böylece 11 Nisan akşamı itibarıyla 5-6 Rus savaş gemisiyle bir denizaltının Suriye kara suları çevresinde savaş nöbeti tutmaya başladığı doğrulanmış oldu.

ABD müdahalesine ikinci hazırlık işareti olarak Şam rejiminin elindeki tüm savaş uçaklarını farklı noktalardan Rusya kontrolündeki Lazkiye bölgesindeki Hmeymim hava üssüne taşıması oldu. Esad rejiminin elinde 40 civarında Rus yapımı savaş uçağı bulunduğu tahmin ediliyor. Uçakların Hmeymim üssüne aktarılması "ABD, Rus üssünü vurmaya kalkışmaz" hesabıyla yapıldığı dile getiriliyor.

 

Yorumlar