Emekliye promosyon uygulaması için gözler Başbakan'a çevrildi

Emekliye promosyon için çalışmalarında artık sona gelindi. Çalışma Bakan'ı promosyon ne zaman verilecek sorusu için Başbakan'ın müdahalesi ve onayını beklediklerini söyledi.

Emeklilerin yakından takip ettiği emekliye promosyon uygulamasında sona gelindiği açıklandı. Konuya ilişkin hem Çalışma Bakanı hem de SGK Başkanı soruları yanıtladı. Herkesin aklına takılan promosyon ne zaman verilecek sorusuna ilişkin kesin bir tarih verilemezken Bakan çalışmalarını sunduklarını bundan sonrası için onay beklediklerini ifade etti. Her geçen gün beklentisi daha da artan emeklililer gelecek sevindirici haberleri bekliyor. Promosyon çalışmalarının bu kadar uzun sürme nedenleri arasında bankalar ile yapılan sıkı pazarlıkların olduğu düşünülüyor. Gündemde uzun süredir yer alan konu için kademeli bir uygulama yapılacağı açıklandı.

"ŞUAN Kİ RAKAM EMEKLİLERİ TATMİN ETMEZ"

Uluslararası İslam Dünyasında Sendikacılık Sempozyumu'na katılan Çalışma Bakanı şuan ki rakamın emeklileri tatmin etmeyeceğini söyleyerek Başbakan'ın müdahalesini beklediklerini söyledi. Promosyon konusunda henüz kesin bir gelişme olmaması emeklilerin umutlarının azalmasına neden olsa da bekleyiş sürüyor. Bakan Müezzinoğlu 195 milyar lira maaş ödemesi yaptıklarını ve bu maaşların bankada durma süresinin ayda 2 gün yılda ise 24 güne denk geldiğini söyledi. Buna göre yılda çok zorlarsak en fazla 100 milyon lira para alabiliriz, bunu emekliler arasında bölmeye çalışırsak kişi başı 20-25 liraya denk geliyor, büyük bir adaletsizlik ortamı oluşturur. Bu rakamlarla emeklimizin beklentilerine cevap verebilmemiz mümkün değil ifadelerini kullandı.

KADEMELİ PROMOSYON

Emekliye promosyonun daha önce kademeli olarak verileceği duyuruldu. Bu kademenin şekli ise 500 liradan az,  500-1000 lira arası, 1000-2 bin lira arası, 2000 lira üstü olacağı belirtildi. Maaşa göre artan promosyonlar miktarın yüksek ya da düşük olması ile dengelenecek.

KESİN TARİH YOK

Promosyon için kesin bir tarih olmadığı ifade edilirken SGK Başkan'ı da düğümü Başbakanîn çözeceğini söyledi. En geç önümüzdeki bir aylık zaman diliminde gerçekleşmesi beklenen promosyon için yıl bitmeden ödemelerin yapılması da düşünülüyor. Pazarlığın sıkı yapılmasından ötürü de uzun süren çalışmalar en sonunda yapılacak olan protokol ile hayata geçecek.

Yorumlar