Düğünlerinde fil kullanan çifte büyük tepki

Hindistanlı Priyanka Chopra'nın kendisinden 10 yaş küçük eşi Nick Jonas ile tertiplediği düğünde eğlence omaçlı olarak fillerin kullanılması büyük tepki çekti.

Oynadığı filmler ve şov dünyasındaki başarılarıyla dikkat çeken Priyanka Chopra ile Nick Jonas'ın evliliği dünyada büyük yankı uyandırdı. 3 gece 4 gün süren törende seramoninin bir parçası olarak fillerin seçilmesi sonrasında binlerce insan ayağa kalktı, tepki gösterdi. Çift ülkenin bir numaralı gündemi haline geldi.

Daha önce ülkemizde dahil olmak üzere pek çok renkli Hint düğünlerine şahitlik etmiştik ancak bu kez hayvanların bir gösteri malzemesi olarak seçilmesi bardağı taşırdı. Ünlü çift Priyanka Chopra ile Nick Jonas'ın Jodhpur'daki Umaid Shawan Sarayı'nda evliliği Hindistan halkının tepkisine neden oldu.

Düğüne üzeri renkli malzemelerle süslenmiş bir ata binen Jonas'ın yanısıra adeta Bollywood filmini andıran bir filler törende eşlik etti. Olay ise fillerin kafeslere konularak getirilmesiyle koptu. PETA ismindeki hayvan hakları koruyucusu sivil toplum örgütü çifte karşı çok büyük bir öfke ile karşı çıktı.



Hindistan'daki PETA örgütünün temsilcisi Manilal Valliyate, Chopra'yı "filleri taciz etmekle" suçladı. Valliyate "Kendilerine emredileni yapmaktan başka hiçbir seçeneği olmayan hayvanlara zalimce davranmak bir insanı büyük ya da göz alıcı hale getirmez" dedi. Hatta tam tersine hayvanlara yapılan bu işkencenin yeni evli çifti birçok insanın gözünde "küçük düşürdüğünü" de belirtti.

Yorumlar