Pompeo görüşmesi sonrası ilk açıklama yapıldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı pompeo ile görüşmesi sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Çavuşoğlu, "Başkonsolosun özelikle bu olay gerçekleştikten sonra bazı davranışları tepki çekti. Rezidans ve araçlarda bugün arama yapılacak. " dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeoile 35 dakika süren görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çavuşoğlu," Faydalı ve verimli bir görüşme oldu. Hem kaşıkçı olayını hem Münbiç'i konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ konusundaki hassasiyetimizi belirtti. Bir çok konuda görüş alışverişinde bulunduk, birlikte atacağımız adımları değerlendirdik." ifadelerini kullandı.

REZİDANSA BUGÜN GİRİLECEK

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

"Pompeo, Trump'ın görüşmelerini iletti. Kaşıkçı olayına ilişkin endişelerini dile getirdi. Savcılık yoğun bir çalışma yürütyor. Başkonsololukta biraz gecikse de soruşturma gerçekleşti. Dün rezidansta soruşturma gerçekleşmedi, Suudlar, ailesinin olduğunu söyledi. Hepsi bir neticeye vardıktan sonra somut bir neticeye varabiliriz. Başkonsols kendi ülkesine gitti, ne zaman döneceğine ilişkin bilgimiz yok. Bazı yaklaşımları tabii ki tepki gördü. Dolapları açıp saygısızca bakın burada yok gibi söylemleri tüm dünyada tepkiye neden oldu. Konutta ve araçlarda soruşturma bugün gerçekleşecek. Dün, konutta ailesinin olduğu söylenerek gerçekleşmedi.

Yorumlar