Polis Özel Harekât başvuruları ertelenince PÖH başvuru formu da yayınlanmadı!

Özel harekât polisi alımı başvuru tarihinin ertelenmesinden sonra başvuru yapacak olan adayların heyecanla bekledikleri 2016 PÖH başvuru formu da yayınlanmadı. 

Özel harekât polisi olmak için sabırsızlanan adayların sabırsızlıkla bekledikleri başvuru tarihi ertelendi. Polis Akademisi başkanlığı tarafından 8 Ekim cumartesi günü yayınlanan son dakika açıklamasıyla, 10 Ekim Pazartesi günü yapılması planlanan başvurular bir hafta sonrasına ertelendi. Teknik bir arıza nedeniyle 19. POMEM Özel Harekat Polis alımı başvurularının 17 Ekim’e ertelenmesi nedeniyle bugün yayınlanması beklenen 2016 PÖH başvuru formu da yayınlanmadı.

17 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Meslek Okulları (POMEM) için alımı yapacağını duyurduğu 10 Bin Özel Harekat Polisi alımı başvuruları için geri sayım başladı. 19. POMEM Özel Harekat polisi başvurularının daha önce 10 Ekim 2016 tarihinde alınacağının duyurulmasından sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru sonrasında başvuru tarihi 17 Ekim Pazartesi gününe ertelendi.

PÖF BAŞVURU FORMUDA YAYINLANMADI

 Başvuru tarihinin bir hafta sonrasına ertelenmesi nedeniyle bugün açıklanması  beklenen Polis Özel Harekat Polisi Başvuru formu da 17 Ekim  tarihinde başlayacak  başvurularla yayınlanmak üzere ertelendi.

POMEM ERTELEME DUYURUSU

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan 8 Ekim tarihinde yayınlanan başvuru erteleme duyuruşu şöyle; “Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvuruların 10 Ekim 2016 başlayacağı bildirilmiştir. Ancak bilgi işlem sisteminde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ön başvurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURU TARİHİ  

Özel harekat polisi olmak isteyen adayların sabırsızlıkla bekledikleri 10 Bin polis alımı başvuruları 17 Ekim tarihinde başlayacak. Polis Akademisi Başkanlığı taradından yayınlanan duyuru ile "Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvuruların 10 Ekim 2016 başlayacağı bildirilmiştir. Ancak bilgi işlem sisteminde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ön başvurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

 

PÖH ALIMLARI İÇİN GEREKLİ OLANLAR

PÖH Polis özel harekat alımları şartları ise şöyle: 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere,

  • En az lise veya dengi okul mezunu
  • Askerlik hizmetini tamamlamış
  • 28 yaşından gün almamış
  • KPSS şartı yok
  • Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.

Yorumlar