PKK'nın 2011'de kaçırdığı vali yardımcısı FETÖ'den açığa alındı!

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında açığa alınan Vali Yardımcısı Kenan Erenoğlu ile ilgili flaş bir ayrıntı ortaya çıktı.

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında açığa alınan Vali Yardımcısı Kenan Erenoğlu'nun PKK'lı teröristlerce kaçırıldığı ve 607 gün PKK'nın elinde esir kaldığı ortaya çıktı. 2011 yılında henüz kaymakam adayıyken Muş Diyarbakır Karayolu'nda PKK'lı teröristlerce kaçırılan Erenoğlu 607 gün terör örgütünün elinde tutulduktan sonra serbert bırakılmıştı. Kenan Erenoğlu, Fethulllaçı Terör Örgütü'ne yapılan operasyonlar kapsamında Vali Yardımcılığı görevinden açığa alındı.

VALİ YARDIMCILIĞI GÖREVİNDEN AÇIĞA ALINDI

Bolu Vali Yardımcısı Kenan Erenoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Fethullahçı Terör Örgütü'nün  darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında vali yardımcılığı görevinden açığa alındı.

KAYMAKAM ADAYIYKEN KAÇIRILDI

Alınan bilgiye göre, Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Bolu Vali Yardımcısı Erenoğlu açığa alındığı öğrenildi. Yeniçağa kaymakamıyken bir süre önce Bolu Vali Yardımcılığına atanan Erenoğlu, kaymakam adayıyken 9 Ağustos 2011'de Muş'tan Diyarbakır'a gittiği sırada PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmıştı. 607 gün PKK'nın elinde esir kalan Erenoğlu örgüt tarafından serbest bırakılmıştı.

YENİ KHK İLE ÇOK SAYIDA KAMU PERSONELİ İHRAÇ EDİLDİ

FETÖ bağlantılı çok sayıda kamu personeli meslekten ihraç edilirken yurtdışındaki FETÖ bağlantılı okulların diplomaları da iptal edildi. Aranan FETÖ'cülerin eşlerinin de pasaportları iptal edilebilecek

FETÖ bağlantılı çok sayıda kamu personeli meslekten ihraç edilirken yayımlanan 673 numaralı KHK ile, ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevleri sona 10 gün içinde sona erecek. Ayrıca, değiştirilen kanunla, yurt dışındaki FETÖ okullarının denklikleri iptal edildi.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN PERSONEL LİSTESİ

Kararnameyle 7 bin 669 Emniyet Müdürlüğü çalışanı ihraç edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 323 kişi ihraç edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bin 519 kişi ihraç edildi.

YÖK'te 2 bin 346 kişi ihraç edildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nda 28 bin 163 kişi ihraç edildi

24 merkez valisinin kamuyla ilişiği kesildi

OHAL süresince iflas erteleme talep edilemeyecek.

FETÖ kapsamında kayyum atanan şirketlerin yönetimi TMSF'ye devredildi.

Yorumlar