PKK’nın 15 Temmuz tavrı! ‘Örgüt 90’lı yıllara döndü’

Kanlı terör örgütü PKK son zamanda bombalı saldırılarını Türkiye’nin doğusunda artırdı. Ağırlıklı olarak polis ve sivilleri hedef alan saldırılarda birçok kişi hayatını kaybetti. Peki, PKK neyi hedefliyor? Saldırılarının altındaki mesaj nedir?

AjansHaber/ Özel

PKK, son zamanda bombalı saldırılarını artırdı. 15 Temmuz sürecinden sonra Cemil Bayık’ın ‘şehirlerde saldırıları artıracağız’ açıklamasından sonra birçok vatandaş ve güvenlik görevlisi hain saldırıların hedefi oldu.  En son Diyarbakır Bölge Trafik Müdürlüğü ve Van’da polis merkezlerine düzenlenen saldırılarda toplam 10 kişi şehit olurken,  100’den fazla kişi yaralandı.  PKK’nın ise son zamanlar da bombalı saldırılara ağırlık vermesi dikkat çekti.

Terör uzmanı Abdullah Ağar, “ PKK, Türkiye’de kaos ortamı oluşturmak istiyor. Saldırıların temelinde geçmişte yapmaya çalıştıkları ama başarılı olamadıkları meskun mahal terörünü yeniden canlandırmak yatıyor. Halkı şiddet üzerinden boyun eğdirmek istiyor. Bu girişimler 1990 yılının başlarında da denendi. Terör örgütünün son zamanda artan saldırıları 15 Temmuz sürecinin bitmediğine işaret ediyor.” ifadelerini kullandı.

Terör Uzmanı Abdullah Ağar

Terör uzmanı Abdullah Ağar, PKK’nın son zamandaki saldırılarını ve içerdikleri mesajları AjanHaber’e değerlendirdi.

‘TÜRKİYE’DE GÜVENSİZLİK ORTAMI OLUŞTURMAK İSTENİYOR’

Devletin dengesini ve intizamını bozmaya çalışıyorlar. Türkiye’de kaos ortamı oluşturmak gibi bir gayeleri var. 11 Temmuz 2015’te başlayan kırsal ve kırsala dayalı meskun mahal terörü başarılı olmamıştır. Bu terörün üretmiş olduğu etkiyle ve FETÖ darbe girişiminin üretmiş olduğu etki birleştirilerek tüm Türkiye’de güvensizlik ortamını derinleştirmek için çeşitli kurumlara saldırı girişimleri var. Bunların temelinde geçmişte yapmaya çalıştıkları ama başarılı olamadıkları meskun mahal terörünü yeniden canlandırmak yatıyor.

‘TOPLUMU PROVOKE EDİP, AYRIŞTIRMANIN PEŞİNDELER’

Halkı şiddet üzerinden boyun eğdirmek istiyor. Bu girişimler 1990 yılının başlarında da denendi. Halk devletten yana tavır koymaya başlayınca örgüt var olan şiddet gücünü ortaya koymaya başladı. Toplumu provoke edip, halkı ayrıştırarak meskun mahal teröründe başarılı olmak istiyorlar.

 

‘15 TEMMUZ SÜRECİ BİTMEDİ’

Terör örgütünün son zamanda artan saldırıları 15 Temmuz sürecinin bitmediğine işaret ediyor. Buna biz ‘zamana ve alana yayılıp sıralı eylemlerin katlayıcı etkisi’ diyoruz. Terör örgütleri sırasıyla Türkiye’de eylemler gerçekleştiriyor. Toplumun moral- motivasyonu bozmak, kendi güçlerini artırmak ve güvenlik güçlerine karşı güvensizlik oluşturmak isitiyorlar.

‘AB VE ABD’NİN TUTUMUNU GÖRMEK İSTEMEDİK’

ABD ve AB’nin Türkiye karşı tutumları ‘kızıl derili’ taktiğidir. Batı’nın Türkiye karşı tavrı ve ne yapmaya çalıştığı bellidir. Biz bu tavrı anlamak istemiyoruz. Bir güç ve beka savaşı var. Bu savaşın getirdiklerinin hepsini uyguluyorlar. En başından beri Batı’nın tavrı belliydi, Türkiye anlamak istemedi.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar