PKK/KCK operasyonu: 6 gözaltı

Bugün Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, PKK ve KCK terör örgütünün propagandasını yapan kişilere yönelik operasyon düzenlendi...

Bugün Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, PKK ve KCK terör örgütünün propagandasını yapan kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 6 kişi kıskıvrak yakalandı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, jandama ekipleri, sosyal medyada terör örgütlerinin propagandasını yapan ve devlet büyüklerine hakarette bulunan kişilerin yakalanması için çalışmalar yürütüyordu. Söz konusu ilçeye bağlı mahallelerde 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Nitekim 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak amacıyla İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Bilhassa, geçtiğimiz pazar günü Ceylanpınar ilçesinde gözaltına alınmış olan ve aralarında HDP yöneticilerinin de bulunduğu 18 kişi, tamamlanan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli 16 kişi adli kontrol şartıyla salındı, 2 kişi serbest bırakıldı.

Yorumlar