PKK komuta merkezlerini nereye, neden kaydırıyor?

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki komuta merkezini Süleymaniye-Halepçe hattına kaydırdığı belirtildi. Örgütün bunu yaparken TSK’nın yoğun bombardımanının etkisi olduğu belirtiliyor.

TSK’nın terörle mücadeledeki kararlılığının ardından PKK’nın yıllardır komuta merkezini bulundurduğu Kandil’i boşaltarak kendine yeni yerler aradığı ve bu anlamda Süleymaniye-Halepçe hattı için girişimlerde bulunduğu belirtiliyor.

Özellikle şehir merkezlerindeki amaçlarına ulaşamayan örgütün kırsalda da yoğun hava bombardımanları karşısında çaresiz kaldığı ve kendini Türk savaş uçaklarından uzak tutacak bölgeleri merkez olarak belirlediği öne sürülüyor.

Peki, örgüt yeni komuta merkezi olarak nereleri, nasıl kullanıyor?

AjansHaber’e konu hakkında değerlendirmelerde bulunan terör uzmanı Abdullah Ağar, PKK’nın Kandil merkezini daha önceden kaydırdığını belirtirken bunun Türk medyasında yeni yeni yer bulmaya başladığının altını çizdi. Örgütün yeni merkezlerine dair açıklamalarda bulunan Abdullah Ağar, bununla beraber PKK’nın ‘çok daha farklı bir örgüt’ izlenimini de amaçladığını belirtti.

“ÖRGÜT MERKEZİNİ KAYDIRIRKEN ERMENİSTAN’I DA KULLANIYOR”

PKK’nın Kandil’i boşaltması durumunun yeni bir durum olmadığını söyleyen Ağar, “Bunu çoktan yaptılar. Türk medyasına yeni yansıyor örgüt daha önceden Kandil’deki ağırlık merkezini kaydırdı. Bunu yaparken de sadece Suriye’yi kullanmıyorlar. Ermenistan’ı da kullanıyorlar.. Kandil’de de belli bir kuvvet bulunduruyorlar.” dedi.

ÖRGÜTÜN YENİ KULLANIM ALANLARI: ERMENİSTAN, SURİYE, ŞENGAL, HALEPÇE, GERMİYAN VE HEWREMAN

Örgütün yeni merkezleri ve kullanım amaçlarını konusunda değerlendirmelerde bulunan Ağar, “PKK’nın değişik alanları değişik şekillerde kullandığını görüyoruz. Ermenistan, Suriye, Irak Şengal bölgesi, Halepçe-Germiyan ve özellikle de İran’daki Hewreman bölgesini kullanıyorlar.” diye konuştu.

“HEM HAVA AKIMLARINDAN KURTULMAK İSTİYORLAR HEM DE…”

Örgütün merkezini değiştirmesinin amaçlarına değinen Ağar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava akımlarından kurtulmasının yanı sıra farklı amaçlarının da olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

Hem hava akımlarının etkisinden kurtulmak istiyorlar hem de ‘çok daha farklı bir örgüt’ olarak karşımızda duruyorlar. Ağırlık merkezlerini değiştiriyorlar, taktikleri gereği nerede olunması gerekiyorsa artık oralara gidiyorlar. IŞİD gibi bir mobilize örgütten ziyade bunu taktiksel olarak yapıyorlar. Örneğin Kandil’deki pek çok ünitesini Suriye’ye kaydırmış durumlalar.   

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar