PFDK'dan Talisca'ya 1 maç ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Anderson Talisca'ya 1 maç men cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada Talisca'nın, rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle haksız tahrik hükümleri dikkate alınarak 1 maç men ve 6 bin 500 lira cezası alması kararlaştırıldı.

Beşiktaş Kulübüne, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50 bin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle de 45 bin olmak üzere toplam 95 bin para cezası uygulandı. Siyah-beyazlı taraftarların elektronik kartları, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle bir sonraki deplasman müsabakası için bloke edildi.

Kurul, Fenerbahçe Kulübünün de Beşiktaş ile oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 140 bin lira para cezası almasına, kötü tezahüratta bulunan taraftarlarının bir sonraki deplasman maçı için kartlarının bloke edilmesine karar verdi.

PFDK, Galatasaray Kulübüne de Kasımpaşa ile oynanan müsabaka sonrasında flaş röportaja futbolcu katılımının sağlanmamasından ve teknik sorumlunun basın toplantısına geç katılmasından dolayı toplam 30 bin lira para cezası uyguladı.

Antalyaspor Kulübü ise Medipol Başakşehir ile oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 15 bin lira para cezası aldı.

Yorumlar