Petkim'e polis baskını

İzmir'de Petkim'de polis operasyonu başlatıldı.

İzmir'de Petkim'e operasyon... Petkim'deki personel lojmanlarında polis operasyon düzenledi ve arama çalışması başlattı. Petkim'in eski genel müdürü Saadetin Korkut, FETÖ soruşturması kapsamında daha önce tutuklanmıştı. Operasyonda PETKİM'de çalışan ve daha önce işten çıkarılanların da aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alındı, PETKİM'in Aliağa yerleşkesindeki lojmanlarda arama yapıldı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

ARAMALARDA GÜLEN KİTAPLARI ELE GEÇİRİLDİ

Aramalarda FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildiği, bazı dijital materyallere el konulduğu, şüphelilere FETÖ üyesi oldukları ve örgüte destek sağladıkları suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında PETKİM tesislerinde daha önce de 2 kez arama yapılmış, haklarında gözaltı kararı verilen 31 kişiden 25'i yakalanmıştı.

DAHA ÖNCEKİ OPERASYON SONUCUNDA 13 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İzmir'de aralarında eski PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut'un da bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı. İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin (PETKİM) Aliağa'daki yerleşkesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 25 kişiden 13'ü tutuklanmıştı.

ESKİ PETKİM MÜDÜRÜ VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER

Tutuklanan isimler arasında eski PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut ve üst düzey yöneticilerin de bulunuyor. 13 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemede 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı. 12 kiş ise mahkeme kararıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

OPERASYON EŞ ZAMANLI DÜZENLENMİŞTİ

İzmir merkezli İstanbul ve Manisa'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, aralarında FETÖ'nün darbe girişimi sonrası örgütle bağlantısı olduğu öne sürülen eski PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut ve şirketin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı.

PETKİM ÇALIŞANLARINA FETÖ'DEN UZAKLAŞTIRMA

Şirkette bazı üst düzey yöneticiler de istifa etmiş, 200'e yakın çalışan ise FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Yorumlar