Penaltılarla Portekiz yarı finalde

EURO 2016'da grup aşamasında 3 beraberlik alan ve son 16 turunda Hırvatistan’ı 118’inci dakikada eleyen Portekiz, dün de penaltılarla Polonya’yı eledi ve yarı finale yükseldi.

Fransa’da düzenlenen EURO 2016’da heyecan artarak devam ediyor. Dün akşam oynanan Polonya-Portekiz maçıyla çeyrek final karşılaşmaları da başlamış oldu. Çeyrek final turunun ilk maçında Polonya karşılaşmaya Kamil Grosicki’nin asisti ve Robert Lewandowski’nin golüyle adeta 1-0 önde başladı.

Önde olmanın avantajını kullanmak isteyen Polonya, golden sonra daha defansif bir oyun anlayışını benimsedi. Rakibi üzerinde baskı kurmaya çalışan ve gol arayan Portekiz ise aradığı golü 18 yaşındaki genç yıldız Renato Sanches ile buldu. Karşılaşmanın 90 dakikası ve uzatma bölümleri de 1-1 eşitlikle sona erdi. Penaltı atışlarında Portekiz, Polonya’yı 5-3 mağlup etti ve ilk yarı finalist oldu.

Yarı finale yükselen ilk takım olan Portekiz’in turnuvada henüz 90 dakika sonunda galip gelememesi ilginç bir veri olarak öne çıkıyor. Grup aşamasında her maçı berabere biten Portekiz, son 16 turunda Hırvatistan’ı uzatmada bulduğu golle elemişti. Portekiz son olarak Polonya’yı penaltılar sonucunda eledi.

EURO 2016’da Polonya-Portekiz maçını AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Serhat Ulueren, Portekiz’in yıldız oyuncularıyla diğer oyuncularının arasında çok fark olduğunu belirtti. Ronaldo’nun hücumda yalnız kaldığını vurgulayan Ulueren, Polonya’nın golü erken bulduktan sonra çok geri çekildiğini ve Portekiz’in bir tık daha iyi oynadığını söyledi.

Spor yorumcusu Serhat Ulueren, EURO 2016’da Polonya-Portekiz maçını AjansHaber’e değerlendirdi:

“PORTEKİZ’İN YILDIZLARIYLA DİĞER FUTBOLCULARI ARASINDA O KADAR FARK VAR Kİ…”

EURO 2016 çeyrek finalindeki Polonya-Portekiz maçı güzel bir maç oldu. Portekiz yıldızlarıyla iş yapmaya çalışıyor ama yıldızlarıyla diğer futbolcuları arasında o kadar fark var ki doğal olarak yıldızlar da çok başarılı olamıyor.

“DÜNYA FUTBOLU RENATO SANCHES GERÇEĞİYLE KARŞI KARŞIYA KALDI”

EURO 2016’da dün oynanan Polonya-Portekiz maçıyla dünya futbolu Renato Sanches gerçeğiyle karşı karşıya kaldı. Bu özgüvenle 18 yaşındaki futbolcu Bayern Münih’in bu seneki yıldızlarından biri olacaktır.

“RONALDO YALNIZ KALIYOR”

Portekiz’in yıldızı Cristiano Ronaldo hem sinirli hem de bir şeyler yapma çabasında başarılı olamıyor. Çünkü Ronaldo hücum alanında yalnız başına kalıyor. Portekiz’in galip gelememe durumu da olabilir. Bazen hiç galip gelemeden kendini finalde bulabiliyorsun.

“POLONYA GOLDEN SONRA PORTEKİZ’DEN ÇEKİNDİ”

Polonyalı futbolcular da dünkü Portekiz karşılaşmasında günlerinde değillerdi. Maça Lewandowski’nin golüyle başlamalarına rağmen devamında Portekiz’den çekindiler ve daha çok kendi sahalarında kaldılar. Daha hücumu düşünen bir yapıyla oynasalardı 1-0’dan sonra skoru artırabilirlerdi. Sonuç itibariyle Portekiz, Polonya’ya göre bir tık daha iyi oynadı ve penaltılarla maçı kazanan taraf oldu.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar