2016-2017 Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon başvuruları bugün başlıyor!

Anadolu Üniversitesi 2016-2017 yılı içinde açacağı AÖF Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programı ile ilgili kontenjanlar, programlar ve dersler ile ilgili duyuru yayınlandı. 3 Ekim tarihinde başlayacak başvurular 6 Ekim'de bitecek.

Anadolu Üniverisitesi resmi internet sitesi üzerinden yapmış olduğu duyuru da 2016-2017 Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programı ile ilgili detayları paylaştı. Yapılan duyuruya göre, bu yıl toplam 980 kontenjan açılacak. Sertifika programına başvurular 3 Ekim ile 6 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Anadolu Üniversitesi'nin web sitesi üzerinden online olarak yapılacak başvurulardan sonra program kapsamında; Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne 135, felsefe bölümüne 107, sosyoloji bölümüne 131 olmak üzere toplam 980 pedagojik formasyon öğrencisi alınacak. Pedagojik formasyon sertifika programı kapsamında; tarih bölümüne 85, beden eğitimi alanına 63, muhasebe ve finansman alanına 84, adalet alanına da 57 kişilik kontenjan da mevcut. Güz dönemi programı için açılan kontenjların Anadolu Ünivesitesi'den mezun olan ve 4. sınıf öğrencileri için ayrı, diğer okullardan mezun olmuş ya da 4. sınıfa devam eden öğrenciler için ayrı kontejanlar olarak belirlendiği belirtildi. Anadolu Ünivesitesi 2016-2017 Sertifika Programına belirlenen tarihler arasında başvuru yapan adaylardan kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar 17 Ekim tarihinde açıklanacak. Programa başvuru yapacak olan adaylar detaylı bilgileri ve başvuru şartlarını http://pedagoji.anadolu.edu.tr/ adresinden öğrenebilecekler.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Anadolu Üniversitesi'nin 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında lisans mezunları ve 4. Sınıf öğrecileri için hazıladığı Pedagojik Formasyon Sertifika Programı başvuruları başlıyor. Anadolu Ünivesitesi'nin 30 Eylül 2016 Cuma günü internet sitesinden yapmış olduğu duyuruya göre başvurular, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 3-6 Ekim 2016 tarihleri arasında alınacak. Kontenjan sayısı 980 olarak belirlen programına başvurular online olarak yapılacak. Başvuru linki 3 Ekim tarihinde Anadolu Üniversitesi'nin http://pedagoji.anadolu.edu.tr  adresinden ilan edilecektir.  

DETAYLAR EKİM'İN İLK HAFTASINDA

Formasyon eğitimi ile ilgili olarak yayınlanan duyuruda; Anadolu Üniversitesi eğitim fakültesi pedagojik formasyon sertifika eğitimi programı başvuruları hakkında ekim'in ilk haftasında duyuru yapılacağı belirtilmiştir.

 

AÖF GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON AKADEMİK TAKVİMİ (2016-2017)

YERLEŞTİRMELER ORTALAMALARA GÖRE YAPILACAK

Belirtilen tarihler arasında Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına yerleştirme başvuru yapan adayların akademik başarı ortalamaları dikkate alınarak ilan edilen kontenjanlar dâhilinde yapılacak. Yerleştirme işlemlerinde öncelikle;

• Öğrencilerin lisans ya da lisans mezuniyeti akademik ortalamaları dikkate alınacaktır. Akademik Başarı ortalamaları 2.00’nin altında olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

• Mezuniyet aşamasındaki öğrencilerin (7. yarıyıl ve üstü olanlar) alt dönemlerden dersi olup olmadığı (en fazla iki dersi olanlar başvurabilir) dikkate alınacaktır.

Boş kalan kontenjanlara yerleştirmeler başvurunun yoğun olduğu ve Milli Eğitim Bakanlığınca atanma ihtimali yüksek olan alanlar esas alınarak Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulunca yapılacaktır.

AYRI KONTENJANLAR OLACAK

Pedagojik Formasyon Eğitimi verilecek programların kontenjanları, Anadolu Üniversitesi mezunları ve 4. sınıf öğrencileri için ayrı, diğer üniversitelerden mezun olmuş veya 4. sınıfa devam eden öğrenciler için ayrı kontenjanlar ayrı olarak belirlenmiştir.

SONUÇLAR 17 EKİM'DE

Adayların 3 Ekim - 6 Ekim tarihleri arasında yapacakları başvuruların ardından 17 Ekim'de kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesinden ilan edilecek. Eğitime hak kazanan adaylar kesin kayıt işlemlerini 19-21 Ekim tarihleri arasında yapacaklar. Kayıt yaptırmayan adaylardan kalacak boş kontenjanlar için 1. yedek duyuruları 27 Ekim'de açıklanaca olup, 3 Kasım - 4 Kasım tarihleri arasında yedek kayıt hakkı kazananların kayıtları, 14 Kasım'da yapılacak. 2. yedek duyuruları ise, 16-17 Kasım'da yapılacak olup, 2. yedek kayıtları yapılacak. 21 Kasım 2016'da ise derslerin başlangıcı yapılacak.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON ÜCRETLERİ

Yorumlar