Paralel yapı ile mücadelede yeni dönem

MGK’da alınan paralel yapı ile mücadele tavsiye kararını hükümetin ciddiyetle dikkate alarak uygulayacak olması ile yeni bir mücadele döneminin de başlayacağı belirtiliyor.

Dün Ankara'da İstihbarat Daire Başkanlığı'ndaki bazı bilgisayarlara virüs yükledikleri öne sürülen 4'ü polis 6 kişi gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığındaki bazı bilgisayarlara, 2013 yılında bir yazılım firması aracılığıyla virüs yüklettikleri tespit edilen 4'ü polis 6 kişi, paralel yapı soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı. Aynı gün Akdeniz Üniversitesi’nde de paralel yapı iddiasına yönelik düzenlenen operasyonda 80 kişi gözaltına aldındı.

MGK’nın paralel yapı tavsiyesini Bakanlar Kurulu’nun uygulayacak olması mücadelede yeni bir aşamanın da habercisi oldu.  Bu aşamanın ardından artık kesin olarak terörle mücadele kapsamında değerlendirilecek olan örgüte yönelik operasyonların da sıklaşması bekleniyor.

AjansHaber’e Paralel Yapı ile mücadeledeki yeni dönemi değerlendiren Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu önemli tespitlerde bulundu.

Ergenekon sürecindeki hataların paralel yapı ile mücadele döneminde özellikle de tavsiye kararın hükümet tarafından dikkatle ele alınacak olması ile mümkün olmayacağının altını çizen Orakoğlu, çok daha büyük operasyonların geleceğini söyledi.

, AjansHaber’e şu değerlendirmelerde bulundu:


“ERGENEKON’DA YAPILAN HATA BURADA YAPILMADI”

MGK’nın tavsiyesi olan Paralel Yapı’nın terör örgütü olduğu ve daha sonra da FETÖ olarak adı değiştirilen örgüt, Bakanlar Kurulu’nun kararının ardından artık daha etkili bir mücadele ile üstüne gidilecek. Burada Ergenekon döneminde yapılan hata yapılmadı. Ergenekon sürecinde böyle bir örgütün varlığı, devletin kurumlarınca net olarak ifade edilmiyordu, şimdi ise FETÖ’nün devlete sızmaya çalışan bir örgüt olduğuna dair tavsiye karar Bakanlar Kurulu tarafından da kabul edildi ve artık çok daha etkili operasyonların yapılacağı bir sürece girildi.

“EMNİYET İSTİHBARATTAKİ ‘BİLGİ’ ENGELİNİ KALDIRMAYA ÇALIŞMIŞLAR”

Dün gerçekleşen Emniyet İstihbarat Dairesi’ne yönelik paralel operasyonda 17-25 Aralık’tan hemen önce bilgisayarlara virüs bulaştıran kişiler gözaltına alındı. Emniyet İstihbarat’ta çalışanların görevleri bellidir, bir kişi bir görevde ise diğer alanların bilgilerine erişemez. Kurumda ancak daire başkanının tüm alanlardaki bilgileri görme yetkisi vardır. Burada emniyetteki paralel yapı mensuplarının bu engeli delmeye çalıştıkları ortaya çıkıyor.

“PARALELYAPI PENTAGON VE CIA TARAFINDAN YÖNLENDİRİLİYOR”

Paralel yapı mensuplarının, paralel yapının tamamen ABD destekli oldukları artık net bir şekilde ortada. Özellikle Pentagon ve CIA tarafından yönlendiriliyor örgüt. Ben bu aşamada özellikle finansal kaynakların önemli olduğuna değinmiş, Kaynak Holding’i işaret eden yazılar yazmıştım. Bu konuda şirket bana dava açtı, ancak davaları kabul edilmemişti.

“PARALEL YAPI İLE MÜCADELE ABD’YE KADAR UZANABİLİR”

Son dönemde de bu anlamda ABD’li senatörlere, bazı kararlarda etkili olunması için rüşvet verildiği iddialarını da görüyoruz. Bu da bu işin ABD’ye kadar uzanabileceğinin önemli bir göstergesi durumunda. Türkiye’ye yönelik Rıza Zarrab konusundaki baskının nedeni de buradan kaynaklanıyor. Şu anda Paralel Yapı, ABD’de Ermeni Diaspora’sının yapmadığı kadar etkin bir faaliyet yürütüyor.

“BAKANLAR KURULU’NUN KARARI ÇOK DAHA BÜYÜK OPERASYONLARIN HABERCİSİ”

Ülke içindeki etkinliklerinin de hala canlı olduğunu biliyoruz. Devletin çok önemli kurumlarını içinde hala etkin olan 1800 kripto paralelcinin varlığı da biliniyor. Bu aşamada artık Bakanlar Kurulu’nun da alınan tavsiye kararını uygulayacak aşamada olması önümüzde çok daha büyük operasyonların sinyallerini veriyor.

“ARTIK MASUM VATANDAŞLARIN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR”

Artık Paralel Yapı’ya yönelik olarak vatandaşların da çok dikkatli olması gerekiyor. Bu aşamadan sonra artık üst yargının da kesin olarak terör örgütü kabul edilecek olan paralel yapıya yardım ve yataklık konusunda vereceği karar bellidir. Vatandaşlar, paralel yapıya himmet adı altında en küçük yardımı bile bulunan masum insanların da artık bunu görmesi ve bu oyuna gelmemesi gerekiyor.

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar