Yunan gazetecilere 'takip' gözaltısı

Yunanistan'ın Başbakanı Çipras ile New York'u ziyaret edecek olan Devlet Bakanı Pappas'ı kılık değiştirerek takip eden iki gazeteci yakalandı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile New York'u ziyaret edecek olan Devlet Bakanı Nikos Pappas'ın iki gazeteci tarafından takip edildiği ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler Zirvesine katılmak üzere olan Başbakan Çipras beraberinde gelen Devlet Bakanı Pappas'ı takip eden iki gazetecinin New York muhabirleri olduğu açıklandı.

NEW YORK MUHABİRLERİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Yunanistan'ın Alpha ve Star kanallarında çalışan iki gazeteci kılık değiştirerek Başbakan Çipras ile Devlet Bakanı Pappas'ı takip ederek maiyetindeki grubun gizli fotoğraflarını çekmeye çalıştılar. Polisler tarafından tespit edilip gözaltına alınan gazetecilerin New York muhabirleri Alpha muhabiri Thanos Dimadis ve Star muhabiri Dimitris Sultogiannis olduğu ortaya çıktı.

HÜKÜMETİN HARCAMALARINI KAMUOYUNA DUYURMAK İSTEDİLER

İki gazeteci ayrıca sahte imza kullanıp Devlet Bakanı Pappas'ın kaldığı Wasting Grand Central otelinde grubu adına yemekler ısmarladılar. Dimadis ve Sultogiannis'un Yunan halkı kriz altında ezilirken, hükümet temsilcilerinin büyük harcamalarda bulunduğunu kamuoyuna duyurmak için skandal niyetinde oldukları düşünülüyor. Bu arada muhalefet medyasına yakın kanalların son ihalede yayın yapma izni almadıkları da göz ardı edilemez.

'EN BÜYÜK SORUMLULUK YÖNLENDİRENLERİNDİR'

Takip edilen Devlet Bakanı Nikos Pappas'dan olaya sert yanıt geldi. Bulundukları gazete yöneticilerine seslenen Pappas, "Tabii ki böyle bir ahlaksızlığa karışan gazetecilerin kişisel sorumluluğu büyük, en büyük sorumluluk da onları yönlendirenlerdedir. Ancak bu tür olaylar istihza konusudur" şeklinde konuştu. Polislere Bakan'ın maiyetinde olduklarını söyleyen iki gazeteci hakkında sahte imza kullanmaktan dolayı dava açılması bekleniyor.

Yorumlar