Palamut bereketi tezgaha yansıdı

Bu sene avı verimli geçen palamutun tezgahtaki fiyatı 5 liraya kadar düştü.

Palamuttaki bereket tezgahlara da yansımaya başladı. 1 Eylül itibariyle av sezonunun başlamasının ardından balıkçıların palamutta beklediği bolluk yaşanıyor.

FİYATI TEZGAHTA 5 LİRAYA KADAR DÜŞTÜ

Ağlar palamutla dolup taşarken, bereket tezgahlara da yansıyor. Geçtiğimiz sene tanesi 20 liranın aşağısına inmeye palamut son avlarla birlikte tesgahta 5 liraya kadar düştü.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

BALIKÇILAR ZONGULDAK'A 200 BİN PALAMUTLA DÖNDÜ

Son olarak Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde dün gece denize açılan Karadenizli balıkçılar, sabah Bozhane Limanı'na yaklaşık olarak 200 bin tane palamutla döndü.

ANKARA, İSTANBUL VE TRABZON GİBİ BÜYÜK ŞEHİRLERE YOLA ÇIKTI

Palamuttaki bolluk özellikle son günlerde kasaların dolmasını sağlıyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen balıkçıların da avlandığı Ereğli ilçesinde bir gecede yakalanan yaklaşık 200 bin adet palamut, kamyonlara yüklenerek başta Ankara, İstanbul ve Trabzon olmak üzere pek çok kente gönderilmeye başlandı.

'BİNLERCE PALAMUTLA DÖNDÜK'

Zonguldak Ereğli'de bir balıkçı firmasının sahibi Engin Aydın, yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Ereğli Limanı'ndan açılan balıkçı gırgırlarının, sabah saatlerinde binlerce palamut avlayarak döndüğünü söyledi.

LİMANDA ARAÇ YOĞUNLUĞU OLUŞTU

Aydın palamut avıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Ereğli Limanı'na balıkçı gırgırları sabah saatlerinde dolu olarak yaklaştı. Gecede yakalanan yaklaşık 200 bin adet balık, Türkiye'nin her bölgesine ilçemizden sevk edilmektedir. Liman içerisinde de zaten ciddi bir araç yoğunluğu da oluşmuştur.

'22 BİN PALAMUTLA DÖNDÜM'

Bölgenin bir başka balıkçısı olan Nurettin Pamuk da şunları söyledi:

Sezon bereketli geçtikçe halkımız da ucuza balık yiyor. Açıkça belirteyim ki son 10 yıldır ilk kez böyle bir bolluk yaşıyoruz. Ben de gece açıldığım gırgırım ile bin 500 kasa yani yaklaşık 22 bin palamut ile döndüm.

Balıkçı gırgırlarından palamut yüklenen kamyonlar liman girişinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yorumlar