Almanya Cumhurbaşkanı: "Özil ve Gündoğan'ın Alman devletine bağlılıklarını dile getirmeleri gerekir"

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İlkay Gündoğan ve Mesut Özil için "Alman devletine bağlılıklarını dile getirip ortaya çıkan görüntüyü düzeltmeleri onlar için iyi olur” dedi.

Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, mayıs ayının ortasında Londra’daki bir otelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Özil ve Gündoğan'ın, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlere kısa bir süre kala Erdoğan ile görüşmesi, Almanya'da tepkiyle karşılandı.  

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da yaptıkları buluşmanın tartışmalara yol açtığı Alman milli futbol takımı oyuncuları İlkay Gündoğan ve Mesut Özil'le köprü kurulması gerektiğini söyledi. "Çıkış yolu aranmasına yardımcı olunmalı” diyen Steinmeier, Alman milli takım kampından önce iki futbolcuyla bir araya gelmişti.

Steinmeier "Onların sözlerini ciddiye almam gerekirse, ki almamam için herhangi bir neden yok, o zaman ikisinin de Alman devletine bağlılıklarını dile getirip ortaya çıkan görüntüyü düzeltmeleri onlar için iyi olur” dedi. 

Düşman imajı yaratılmasının günlük hayatta ayırım yapmayı kolaylaştırdığını ifade eden Steinmeier, kendileriyle görüştüğü için Facebook hesabına öfke dolu yorumlar gönderildiğini söyledi. Steinmeier, hesabına 50 bin dolayında mesaj gönderilip konunun tartışmaya dönüştürülmesinin sosyal medya için istisnai bir durum olduğunu ifade etti.

Yorumlar