KPSS’siz 10 Bin Lise Mezunu Özel Harekat Polisi Alımı başvusu yine değişti!

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne KPSS şartı olmadan en az lise ve dengi okul mezunu 10 Bin PÖH Özel Harekat Polisi alımı 19. pomem başvuruları yeniden değişti. 17 Ekimde yayınlanacak olan başvurular süresiz ertelendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne KPSS’siz lise mezunu Özel Harekât Polisi alınacak. Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesinden geçtiğimiz ay yayınlanan duyuruda, Polis Meslek Yüksek Okullarında  (POMEM) yetiştirilmek üzere 10 Bin Özel Harekât Polisi alınacağı açıklandı. Askerlik hizmetini yapmış ve 28 yaşından gün almamış en az lise ve dengi okul mezunu adaylar arasından alımı yapılacak olan sınav için Kamu Personel Sınavı Şartı aranmıyor. Daha önce 10 Ekim’de başlayacağı duyurulan 19. Dönem POMEM Öğrenci Alımı başvuru tarihi yapılan açıklama sonrasında 17 Ekim Pazartesi gününe ertelenlenen başvurular yapılan son dakika duyrusu ile ertelenen ön başvurular için yeni bir tarih belirtmedi. PÖH Başvuru şartları ve başvuru kılavuzunun yayınlacağı tarih için adayların Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesi pa.edu.tr den yapılacak olan duyuruyu takip etmeleri istendi. 

PÖH’E 10 BİN LİSE MEZUNU

Polis Özel Harekat (PÖH) biriminde değerlendirilmek üzere belli şartları karşılayan erkek adaylar arasından alımı yapılacağı duyurusu Polis Akademisi başkanlığının resmi web sayfası www.pa.edu.tr'den çok önemli  başlığı altında yayınlandı. En az lise ve dengi okul mezunu olan erkek adaylar arasından 28 yaşına girmemek şartı aranıyor. Başvurusu kabul edilen adaylar fiziki yeterlilik sınavına ve mülakat sınavına girecekler.

SON DAKİKA - ÖZEL HAREKAT POLİSİ ÖN BAŞVURULARI İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ!

 

KPSS ŞARTI YOK

PÖH başvurusu yapacak olan adaylar ile ilgili olarak , İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada polislerin KPSS şartı aranmadan, en az lise mezunu ve askerliğini son 3 yıl içerisinde yapmış adaylardan (daha sonra bu şart askerliğini yapmış olarak değişti) diğer adayların  10 bini ise polis memuru olarak eğitilmek ve istihdam edilmek üzere en az üniversite mezunu, 2015 veya 2016 KPSS puanı 60 ve üzeri olan adaylardan oluşacağını söyledi. Bu 10 bin kişinin 1000 kişisi kadın aday olarak ayrılmıştır." diye konuştu.

 

PÖH BAŞVURU KILAVUZU 

Özel Harekat Polisi olmak isteyen adaylar için heyecanlı bekleyiş sonra eriyor.  başvurular alınmaya başlayacağı tarihte açıklanacak. PÖH Başvuru kılavuzu ve şartları da aynı tarihte Polis Akademisi Başkanlağı’nın resmi web sayfası pa.edu.tr ‘den yayınlanacak.

ÖZEL HAREKAT POLİSİ ALIMI DUYURUSU İÇİN TIKLAYIN

ÖZEL HAREKÂT POLİSİ DUYURUSU

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan KPSS’siz Lise Mezunu 10 Bin Özel Harekat Polisi 19. Dönem POMEM Öğrenci Alım İlanı alımı duyurusu; İşte Polis Akademisi'nin duyurusu;

“Polis Akademisi'ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10.000 erkek öğrenci adayı alınacaktır. Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacaktır. Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 10 Ekimde başlayacaktır. Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı sitede açıklanacaktır.'' Denildi.

Yorumlar