Özel Harekat Polisi alımında askerlik şartı değişti

Polis Akademisi Başkanlığının POMEM kapsamında 10 bin özel harekat polisi alımı detayları belli oldu. Lise mezunu adaylarında başvuru yapabileceği sınavının askerlik şartı da değiştirildi.

Polis Akademisi Başkanlığı’na alınacağı duyurulan 10 bin harekat polisi ile ilgili başvuru şartları netleşmeye başlıyor. Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne (POMEM) özel harekât polisi yetiştirmek üzere alınacak olan 10 bin erkek öğrenci adayları için geçtiğimiz ay belli olan başvuru şartlarında değişikliğe gidildi. Polis Akademisi’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne özel harekat polisi yetiştirmek üzere askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10 bin erkek öğrenci adayı alınacağı belirtildi. Yapılan yeni duyuruyla, askerlik konusunda daha önceki yapılan duyuruda açıklanan, "28 yaşından gün almamış ve terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması gerek" ibaresi de kaldırılmış oldu.

BAŞVURULAR EKİM AYINDA

Polis Akademisi’nin 2016 yılı içerisinde almayı planladı 10 bin özel harekat polisi için başvurular 10 Ekim tarihinde başlayacak. Başvuru şartlarının şekillenmeye başladığı polislik sınavı başvuruları Polis Akamesi’nin internet sitesi pa.edu.tr üzerinden online olarak yapılacak. Başvuru şartları arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavının da yapılacağı belirtilen açıklamada, adaylardan istenecek belgeler ve aranan şartların başvuru tarihinden önce Polis Akademisinin internet sitesi üzerinden yayımlacak.

LİSE MEZUNLARI DA BAŞVURABİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde değerlendirilecek olan ve tamamı erkek adaylardan oluşan 10 bin özel harekat polisliğine belirtilen şartlar dahilinde Lise mezunu adaylarda başvuruda bulunabilecekler. Polis Akademisi’nin konuyla ilgili internet sitesinden yapılan açıklamada, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne özel harekat polisi yetiştirmek üzere askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10 bin erkek öğrenci adayı alınacağı belirtildi.

 

PAEM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 2016-2017 Eğitim – Öğretim Dönemi içim Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğü için; 1800 erkek, 200 kadın olmak üzere toplam 2000 Komiser Yardımcısı Adayı Öğrenci Alımı Sınavı Sonuçları açıklandı. Sınavda asıl olarak başarılı adaylar, 25 Eylül 2016 günü saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Ankara/Gölbaşı yerleşkesinde hazır bulunmaları gerekiyor. Sınavı kazan Komiser Yardımcısı adayları 26 Eylül 2016 tarihinde de intibak eğitimine başlayacaklardır.

 

Yorumlar